ΕΟΠΥΥ: Μου χρωστάς δε σου χρωστάω! Πόσα λείπουν από τα Ταμεία

  • Iatropedia
Σβήνουν και ξαναγράφουν όλο το χρόνο οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για να φέρουν στα ...ίσα τον προϋπολογισμό που εξακολουθεί να είναι ελλειμματικός σε βάρος βέβαια πάντα των ασφαλισμένων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η περιορισμένη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τα κρατικά Ταμεία είναι εμφανής σε όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας της χώρας. Ο οργανισμός χρωστά ακόμη σε διάφορους παρόχους ενώ κόβει από όπου μπορεί από τις παροχές προς τους ασθενείς.

Το υπουργείο Οικονομικών από την άλλη δε λέει να βάλει το …χέρι στην τσέπη για αύξηση της χρηματοδότησης ενώ στο υπουργείο Υγείας εστιάζουν φυσικά στις οδηγίες της τρόικας που μιλά μόνο για τσεκούρωμα των υπηρεσιών υγείας καθότι το επιχείρημα τους είναι πως στην υπόλοιπη Ευρώπη οι συμμετοχές είναι πολύ μεγαλύτερες.

Και για του λόγου του αληθές, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει τροποποιηθεί από τις αρχές του χρόνου 11 φορές αλλά και πάλι η μαύρη τρύπα παραμένει. Άκρως ενδεικτικό της τακτικής του κόψε ράψε…

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ο ΕΟΠΥΥ έχει συνολικά έσοδα 6.395.132.155,33€ και συνολικά έξοδα 6.768.879.635,73€. Όσο για το …κενό που μένει διευκρινίζεται πως θα καλυφθεί από τα χρηματικά διαθέσιμα του Οργανισμού.

Και είναι βέβαιον πως τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μόνο για τα τρέχοντα καθώς τα χρέη του οργανισμού σε φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς, κλινικές και άλλους παρόχους παραμένουν ανεξόφλητα.

Την ίδια ώρα όμως τα κουρέματα σε παροχές και είδη προς τους ασφαλισμένους συνεχίζονται με τον Μάκη Βορίδη να θέλει σε αυτή τη φάση να περικόψει σε μεγάλο βαθμό τις διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες εφαρμόζεται πια πλαφόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του…αλλιώς! Βορίδης κάνει το ΠΕΔΥ Κέντρο Υγείας

Στα δικαστήρια οι φαρμακοβιομήχανοι για τις τιμές στα φάρμακα! Νέος πονοκέφαλος για Βορίδη

Ακτινοθεραπευτές: “Σταματούν οι χημειοθεραπείες αν…”! Έκκληση στο Βορίδη για συνταγογράφηση εξετάσεων

Όταν το ΕΣΥ κουρεύει φως, νερό, τηλέφωνο! Αυστηρές εντολές για ψαλίδι παντού