ΕΟΠΥΥ: Γιατροί με …ημερομηνία λήξης

34813a6c4a64d5f8493b1026c2bcbe34.JPG
Μόνο για τρία χρόνια θα μπορούν να συνάψουν συμβάσεις με τον νέο φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ, στον οποίο εντάσσονται 9 εκατ. ασφαλισμένοι, οι γιατροί με αποτέλεσμα να πρέπει οι ασθενείς να αλλάζουν συχνά οικογενειακό γιατρό.

Την έντονη αντίδρασή τους για τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ που περιλαμβάνει και τον τρόπο αμοιβής και εργασίας και του ιατρικού προσωπικού, εκφράζουν οι γενικοί γιατροί.

Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής με επιστολή της στον υπουργό Υγείας διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο επιλογής των γιατρών καθώς και για τις αμοιβές του κλάδου τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει «ψίχουλα».

Ειδικότερα οι γενικοί γιατροί τονίζουν στον Ανδρέα Λοβέρδο πως το ιατρικό προσωπικό θα αλλάζει κάθε τρία χρόνια καθώς η σύμβαση θα λήγει και ο ασθενής θα είναι υποχρεωμένος να αλλάζει τον γιατρό του.

Εκτός αυτού οι γενικοί γιατροί στηλιτεύουν και τον τρόπο επιλογής του ιατρικού προσωπικού καθώς όπως τονίζουν πενταμελής επιτροπή θα επιλέγει 4000 γενικούς γιατρούς-παθολόγους με πιθανώς μη αξιοκρατικά κριτήρια. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν: «Πόσο αξιοκρατικά θα επιλέγονται αυτοί; Πιθανώς με τις ίδιες αδιαφανείς διαδικασίες που ισχύουν μέχρι τώρα στο ΙΚΑ. Οι υπόλοιποι γιατροί οδηγούνται στην εξόντωση».

Τις έντονες αντιρρήσεις τους εκφράζουν και για τον τρόπο αμοιβής ο οποίος κυμαίνεται από 800 ευρώ έως 2000 ευρώ ποσό που θα καταβάλλεται εφόσον βεβαίως ένας γιατρός εξετάζει πάνω από 2500 ασφαλισμένους.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends