ΕΟΠΥΥ: Χωρίς περίθαλψη αλλά με κατασκηνώσεις! Άρχισαν οι εγγραφές

  • Iatropedia
Μπορεί ο φορέας να μην μπορεί να χορηγήσει ούτε τα βασικά φάρμακα στους ασφαλισμένους του αλλά παρέχει για φέτος κατασκηνώσεις έστω και μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Οι εγγραφές άρχισαν και λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου. Δείτε ποια είναι η διαδικασία για δωρεάν διακοπές στις κατασκηνώσεις του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι τις 6 Ιουλίου θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν δωρεάν σε κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος για τη θερινή περίοδο 2012, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Στις κατασκηνώσεις, η οργάνωση και λειτουργία των οποίων φέτος ανατέθηκε στους Δήμους, δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν διακοπές, αλλά και άλλες ειδικές κατηγορίες ατόμων, όπως είναι Άτομα με ειδικές Ανάγκες ή ηλικιωμένοι.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εγγραφής και επιλογής των ενδιαφερόμενων, από το ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας διευκρινίστηκαν τα εξής:

· Η εγγραφή των ενδιαφερομένων θα έχει καταληκτική ημερομηνία την 6η Ιουλίου 2012.

· Στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου εγγράφονται ασφαλισμένα παιδιά ηλικίας από 6 – 16 ετών.

· Κατά την εγγραφή απαιτείται η προσκόμιση βιβλιαρίου ασθενείας ΙΚΑ, βιβλιαρίου εμβολίων (για τα παιδιά), φωτοαντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση.

· Η καρτέλα υπογράφεται και σφραγίζεται από τον εξετάζοντα ιατρό και φέρει επίσης τη στρογγυλή σφραγίδα του Οργανισμού.

· Οι εγγραφές ατόμων με αναπηρία θα γίνονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 236 – Ηλιούπολη, τηλ. 210.5236501)

Για τα ηλικιωμένα άτομα, δε, θα εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από το Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων του υπουργείου Υγείας, ενώ όπως διευκρινίστηκε, λόγω του περιορισμένου χρόνου εγγραφής οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετηθούν από τους Ιατρούς των Σταθμών Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου του ΕΟΠΥΥ εκτός συστήματος των ραντεβού (184).

Να σημειωθεί πάντως πως για τη φετινή περίοδο οι κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν θα είναι κατά 19 λιγότερες (συνολικά η λίστα περιλαμβάνει 31). Μεταξύ αυτών που δε θα λειτουργήσουν είναι των Δήμων: Πεντέλης, Τροιζηνίας, Μαραθώνος (η Δ’ Αγίου Ανδρέα), Γρεβενών, Προσοτσάνης, Θάσου, Θερμαϊκου, Δίου-Ολύμπου, Σερρών Λίμνης Πλαστήρα, Βόλου, Καλαμπάκας, Σικυωνιών, Καλαμάτας, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου (Α΄Καμ.Βούρλων Φθιώτιδας).