ΕΟΦ: SINTROM μόνο με συνταγές

  • Iatropedia
Δεν έχει ομαλοποιηθεί η αγορά ακόμη σε ό,τι αφορά τη διάθεση του σκευάσματος SINTROM, όπως διαπιστώνει σε σχετική έκθεσή του ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργνανισμό Φαρμάκων, αν και υπάρχει διάθεση απότην εταιρία κατά το α΄ δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και η ομαλήδιακίνηση του προϊόντος εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας, η πλήρηςομαλοποίηση της κατάστασης δεν έχει επέλθει ακόμη, καθώς «η ζήτηση που

παρατηρείται στα φαρμακεία είναι αυξημένη, ιδιαίτερα μετά τηδημοσιότητα του θέματος σχετικά με τη διάθεση του φαρμάκου».

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί πλήρως η αγορά μέσα στο μικρότερο δυνατόχρονικό διάστημα, ο ΕΟΦ συνιστά τον εξορθολογισμό τόσο της ζήτησης απότους ασθενείς, όσο και της διάθεσης του προϊόντος από τα φαρμακεία,μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής, δεδομένου ότι δεν συντρέχει λόγοςανησυχίας για την επάρκεια του φαρμάκου.

Εν τω μεταξύ, έλλειψη ανοσοσφαιρίνης καταγγέλει ο Σύλλογος ΜυασθενώνΕλλάδος. Όπως επισημαίνουν μάλιστα σε σχετική επιστολή τους,η έλλειψή της και η αδυναμία χορήγησής της σε ασθενείς με myastheniagravis, σε οξεία φάση ή σε ασθενείς των οποίων η κατάσταση δενεπιδέχεται άλλης θεραπείας, εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για τηνυγεία, αλλά και για την ίδια τη ζωή των ασθενών.