Έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών σε άρθρο του Κωστή Χατζηδάκη

  • Iatropedia
Νέα μάχη ξέσπασε το ΣΚ μεταξύ των φαρμακοποιών και του τ. υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με άρθρο του τελευταίου στο οποίο ο πρώην υπουργός επανέρχεται στο επιχείρημα κατά των «κακών» φαρμακοποιών «που πωλούσαν ακριβότερα κατά 27% τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα , σε σχέση με χώρες που είχαν απελευθερωθεί οι τιμές» .

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι φαρμακοποιοί σχολιάζουν ως «περιττό να παραθέσω τιμές όπου η χώρα μας αποδεικνύεται η φθηνότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως θα επισημάνω στον κ. Χατζηδάκη, ότι η ίδια η μελέτη τον διαψεύδει, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η απελευθέρωση των φαρμάκων δεν έχει αποδειχτεί ότι θα επιφέρει και μείωση των τιμών» .

Όσον αφορά δε τον έμμεσο χαρακτηρισμό του για τον κλάδο μως «υπερπροστατευμένες κοινωνικές ομάδες» , οι φαρμακοποιοί ζητούν από τον πρώην υπουργό να αναφέρει «τα τελευταία πέντε χρόνια ποιος άλλος κλάδος έχει δεχθεί τόσο πολλά πλήγματα».

Και του θυμίζουν ότι δεν υπήρξε μνημονιακός νόμος του υπουργείου Υγείας , ή Ανάπτυξης, που να μην περιείχε κάτι αρνητικό για τα φαρμακεία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''