Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα Χανιά ανακοίνωσε ο Παύλος Πολάκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην πόλη των Χανίων προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε χθες μιλώντας στα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι «ετοιμάζεται το ξεκίνημα του στεφανιογράφου, από αρχές Σεπτέμβρη στα Χανιά, που θα γίνονται στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως επίσης και η λειτουργία της Γ Κάμερας».

Ο κ. Πολάκης συμμετείχε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, με τη συμμετοχή και των τεσσάρων τοπικών βουλευτών, στη διάρκεια της οποίας έθεσε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον Δήμο Χανίων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Πολάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τόνισε ότι σε επίπεδο Νομού Χανίων «έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 15 μόνιμων γιατρών, είναι “στον δρόμο” άλλες 15, που έχει τελειώσει η κρίση, και 10 που προκηρύσσονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο ΤΕΠ» (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). «Έχουν προσληφθεί 33 άτομα μόνιμο προσωπικό από τις προηγούμενες προκηρύξεις, αναμένονται άλλα 26, υπάρχουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 42 άτομα που έχουν προσληφθεί και αναμένονται άλλα 15, υπάρχει το επικουρικό προσωπικό, 14 άτομα, για τα οποία δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2018, και υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός επικουρικών γιατρών».

Ο κ. Πολάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι «ετοιμάζεται το ξεκίνημα του στεφανιογράφου, από αρχές Σεπτέμβρη στα Χανιά, που θα γίνονται στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως επίσης και η λειτουργία της Γ Κάμερας, η οποία να θυμίσω ότι είχε αγοραστεί πάρα πολλά χρόνια, έμεινε στα σελοφάν, καταληστεύτηκε, διαλύθηκε, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό. Βρήκαμε άλλο μηχάνημα, το οποίο θα μεταφερθεί και γίνεται αυτή τη στιγμή η μελέτη της ακτινοπροστασίας για να ξεκινήσει, κατ’ αρχήν, με το διαγνωστικό σπινθηρογράφημα. Επίσης, ετοιμάζουμε τη μελέτη για το Πολυδύναμο Ιατρείο στον Πλατανιά, την επισκευή – ανακατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου της Παλαιόχωρας και τις επισκευές όλων των Περιφερειακών Ιατρείων, στα πλαίσια μιας μεγάλης μελέτης που κάνει η Υγειονομική Περιφέρεια για όλα τα Κέντρα Υγεία της Κρήτης, στα οποία έχει να μπει πετραδάκι εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «έχουμε προκηρύξει σχεδόν 70 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας του αστικού ιστού του Δήμου Χανίων». Και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πολάκης είπε ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι άμεσο, με την έννοια ότι τελειώνουν οι προκηρύξεις μέχρι τέλος του Αυγούστου, θα δούμε τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει και από ‘κει και πέρα, για τις τρεις Μονάδες έχουμε εξασφαλισμένους χώρους και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, και με τη συνεργασία του Δήμου και άλλων δομών, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και τις υπόλοιπες δύο».

Πηγή : http://hania.news/