Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ: «Ολοκαύτωμα» των ψυχικά πασχόντων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η αποσυλοποίηση πρέπει να γίνει. Αλλά όχι όσο...άτσαλα επιχειρείται και όχι χωρίς να έχουν προβλεφθεί δομές, προγράμματα και κλίνες για τα επείγοντα, σοβαρά περιστατικά.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωσή τους:

Οι «Θεοδωράκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ αφού ξέχασαν τα σακίδια και τα αντίσκηνα στον περίβολο χώρο του Σωματείου Εργαζομένων – τότε που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τον διαμελισμό και το βίαιο κλείσιμο του Ψ.Ν.Α. και αφού μοίρασαν τις θέσεις τους στα υπουργεία πιστοί στις μνημονιακές δεσμεύσεις (Σύμφωνο Αντορ – Λυκουρέντζου) βαφτίζοντας το κλείσιμο σε μετασχηματισμό επιχειρούν να οδηγήσουν τους άπορους και ανασφάλιστους συνανθρώπους μας στις γέφυρες, στα πάρκα και στις πλατείες.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. Έστησαν μια ημερίδα – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με τίτλο ΄΄ΚΛΕΙΣΙΜΟ ή ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ των Ψυχιατρείων΄΄ αποκλείοντας τους  πρωταγωνιστές (επαγγελματίες ψυχικής υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές κ.α.) ψάχνοντας μόνο για χειροκροτητές.

Την ώρα που η χώρα έχει κατεδαφιστεί και το κοινωνικό κράτος απουσιάζει από τα λεξικά, οι πρωταθλητές στα συσσίτια και στα κοινωνικά επιδόματα επιχειρούν να πάρουν την δόξα του Παύλου Θεοδωράκη κλείνοντας το ΨΝΑ. Στα 3 έτη διακυβέρνησης της χώρας αφήνοντας το ΨΝΑ γυμνό σε προσωπικό & χρηματοδότηση (407 αποχωρήσεις, μηδενικές προσλήψεις, μείωση προϋπολογισμού) χωρίς ανάπτυξη εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και δίκτυα υπηρεσιών ψυχικής υγείας διασυνδεόμενα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο  Διοικητικό μοντέλο ΠΕΔΙΤΟΨΥ με δικό του οργανισμό καταργώντας όλους τους υπάρχοντες των Ψυχιατρείων, μεταφέροντας τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ δεν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμα που επιχειρούν όπως ήρθαν θα φύγουν, όπως έφυγαν και οι προηγούμενοι. ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ  ΗΔΗ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γραμματέας

Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                        Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ