Ένδεκα πιστοποιημένα κρούσματα ιλαράς στην περιοχή του Έβρου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οκτώ παιδιά και 3 ενήλικες έχουν καταγραφεί με ιλαρά το τελευταίο διάστημα στον Έβρο με αποτέλεσμα να θέτουν σε συναγερμό την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου η οποία ξεκίνησε ελέγχους και ενημερώσεις για να προλάβει τα χειρότερα...

Μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησε έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες της Αλεξανδρούπολης με ελπιδοφόρα αρχικά αποτελέσματα καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάλυψη σε ποσοστό 95% -98%.

Στο ρεπορτάζ του e.evros.gr αναφέρεται ότι οι διευθύνσεις των σχολείων ζητούν από τους γονείς να προσκομίσουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει οι δύο απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου Ιλαράς-Παρωτίτιδας-Ερυθράς. Στη συνέχεια, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώνουν εγγράφως τους γονείς να μεριμνήσουν για την εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών τους εφόσον δεν το έχουν πράξει. Οι έλεγχοι αφορούν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ακόμη και τα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν έως τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Η υπεύθυνη θεμάτων υγείας της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Ειρήνη Τσανίδου, υπογράμμισε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας:

«Θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία και τη σοβαρότητα της εμβολιαστικής κάλυψης για την ιλαρά. Ο έλεγχος γίνεται για το καλό των παιδιών και καλούμε τους γονείς να συνεργαστούν, αφού το μόνο μέτρο πρόληψης μη μετάδοσης, είναι ο εμβολιασμός».

Σε δεύτερη φάση, ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης περιλαμβάνει σχετικές ενημερωτικές ομιλίες και εμβολιασμούς, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε κατοίκους περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.