Ένας γενικός γιατρός καταγγέλλει σημεία και τέρατα με εξετάσεις- μαϊμού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Όταν οι συνταγές και τα παραπεμπτικά γεννιούνται μόνα τους" τιτλοφορεί ένα σχόλιο του σε blog ένας ιδιώτης γενικός γιατρός και λέει μέσα σε λίγες αράδες, πολλά ουσιαστικά αλλά κυρίως "δείχνει" ότι παρατυπίες γίνονται και από λειτουργούς του δημόσιου συστήματος!

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο που ¨κυκλοφορεί» στο facebook με το όνομα του γιατρού αλλά και προτροπή στον κ. Παύλο Πολάκη να ελέγξει το δημόσιο σύστημα Υγείας:

«Χθες ήρθε ένας ασθενής στο ιατρείο. Πήγα να του γράψω εξετάσεις και το λογισμικό μου μου έβγαζε ότι είχαν γραφτεί 30 ημέρες πριν. Ρωτάω τον ασθενή εάν έκανε εξετάσεις ή αν του έγραψε γιατρός εξετάσεις και μου το αρνήθηκε.

Κοιτώ το ιστορικό του και βλέπω γραμμένες εξετάσεις από γιατρό του οικείου ΠΕΔΥ και το αναφέρω στον ασθενή. Μου λέει ότι είχε να τον επισκεφτεί 4 χρόνια.

Του τυπώνω το παραπεμπτικό γιατί δεν το πίστευε, του εξηγώ ότι δεν μπορώ να του ξαναγράψω εξετάσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ασθενής βέβαια δεν θέλει να το καταγγείλει, δεν βλέπει κανένα λόγο να δημιουργήσει θέμα με τον γιατρό από την στιγμή που δεν του κόστισε και τίποτα… Η «βρώμα» ότι πολλά παραπεμπτικά που γίνεται αιμοληψία στα ΠΕΔΥ καταλήγουν να εκτελούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά ενώ η εξέταση γίνεται στα ΠΕΔΥ μάλλον είναι λιγότερο προωθημένη τελικά…

Πριν 3 μήνες ανάλογο επεισόδιο με ασθενή σε συνταγή: Του λέω, «επισκεφτήκατε τον τάδε, τι πρόβλημα είχατε;» και μου απαντά «Ποιος είναι αυτός; εγώ δεν τον ξέρω ούτε συχνάζω εκεί…..» Επειδή ο ασθενής είχε αγωνία, πήραμε τον συνάδελφο τηλέφωνο, και η απάντηση: «Μπορεί να τα έδωσε στο φαρμακοποιό να τα γράψει… Το ξέρετε το σύστημα» Και εκεί ο ασθενής δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει τίποτα… δεν του κόστιζε επίσης τίποτα…..
Κάποιοι ακόμη δεν έχουν μάθει τον «ηθικό κίνδυνο» στην διοίκηση κι ας είναι και διοικητές….