Ένας 44χρονος στο τιμόνι του υπουργείου Υγείας!

  • Iatropedia
Ο Μάριος Σαλμάς είναι πιθανώς ο πιο νέος υπουργός Υγείας καθώς σε αντίθεση με τους προκατόχους του, γεννήθηκε το 1968.

Κατάγεται από την Αμφιλοχία όπου και γεννήθηκε ενώ είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ειρήνη Καρούνη και έχει δύο παιδιά.

Παρότι οι περισσότεροι τον έχουν συνδυάσει με την πρόσφατη πολιτική ζωή του τόπου (έχει θητεύσει άλλωστε και στη θέση του υφυπουργού Υγείας), είναι και Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ως Χειρουργός Ορθοπεδικός, Αθλητίατρος.

Θεωρείται πρόσωπο της νεότερης και σύγχρονης γενιάς πολιτικών με ιδιαίτερη έμφαση και γνώση στην τεχνολογία.

Έχει πλούσια κοινοβουλευτική δραστηριότητα καθώς από το 2000 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάριος Σαλμάς θεωρείται το καλό παιδί της ΝΔ καθώς εξαιτίας της …διπλωματικής του συμπεριφοράς, δεν έχει συχνά αντιπαραθέσεις με συναδέλφους του. Είναι εξαιρετικός γνώστης του συστήματος υγείας καθώς έχει εργασθεί ως γιατρός τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός των άλλων διετέλεσε μέλος των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής, Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών το 1997. Εξελέγη Λέκτωρ Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999.

Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008.