Ένα απλό τατουάζ ως στήριξη στον αγώνα κατά της κατάθλιψης

  • Iatropedia
Μερικές φορές ένα τατουάζ είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται. Οι υποστηρικτές του “Project Semicolon” κάνουν ένα μικρό τατουάζ στο σώμα τους στο σχήμα του ελληνικού ερωτηματικού (που έχει την χρήση της άνω τελείας στα αγγλικά) για να δείξουν την αλληλεγγύη τους με την αποστολή του πρωτότυπου αυτού έργου.

Τι project είναι αυτό; Η γυναίκα που το εμπνεύστηκε το 2013, Amy Bleuel, το περιγράφει ως “μια μη κερδοσκοπική κίνηση με επίκεντρο την πίστη και αφιερωμένη στην εξωτερίκευση της ελπίδας και της αγάπης σε εκείνους που παλεύουν με την κατάθλιψη, την αυτοκτονία, τον εθισμό και τον αυτο-τραυματισμό”.

Η Amy Bleuel επηρεάστηκε από τον προσωπικό της αγώνα με την κατάθλιψη, την ψυχική ασθένεια, τις απόπειρες αυτοκτονίας που επιχείρησε και την απώλεια του ίδιου της του πατέρα , ο οποίος αυτοκτόνησε. Αποφάσισε σε κάποια στιγμή να μετατρέψει το “ερωτηματικό” σε ένα σύμβολο ελπίδας και αγάπης για εκείνους που αγωνίζονται απέναντι στα ίδια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Παρά το γεγονός ότι το τατουάζ δεν ήταν αρχικά ένα μέρος του project, εξελίχθηκε σε τέτοιο και πήρε την μορφή “απόδειξης” για την διάδοσή του τα τελευταία χρόνια.

“Το έργο ξεκίνησε ζητώντας από τους άλλους να σχεδιάσουν ένα ερωτηματικό στον καρπό τους, για να δείξουν την υποστήριξή τους. Το ερωτηματικό (που έχει, όπως προαναφέραμε την χρήση της άνω τελείας στα αγγλικά) επιλέχθηκε, επειδή στη βιβλιογραφία χρησιμοποιείται, όταν ο συγγραφέας επιλέγει να μην τερματίσετε μια φράση. Είστε ο συγγραφέας και η φράση είναι η ζωή σας. Έχετε την επιλογή να συνεχίσετε” σχολιάζει η ίδια η Amy σε συνέντευξή της στο περιοδικό People.

Πλέον, μέσω της συμπαράστασης από μουσικούς και social media, το μήνυμα του Project Semicolon εξαπλώθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους, σε πολλές χώρες.

http://www.people.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλοκαιρινή κατάθλιψη: Αυτά είναι τα σημάδια SOS

Τα 5 πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να πείτε σε κάποιον με κατάθλιψη