Ένα αγγελούδι νεκρό στην Χίο εξαιτίας Τούρκου δουλέμπορου που το έριξε στην θάλασσα

  • Iatropedia
Δεν έχουν τέλος τα τραγικά περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο. Χθες το βράδυ άλλο ένα αγγελούδι κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου επειδή ο δουλέμπορος το ...πέταξε στην θάλασσα μαζί με άλλους πρόσφυγες. Τα θύματα του αδίστακτου άνδρα κατλαφεραν να βγουν στην ακτή της περιοχής Καταρράκτης, κι ενώ ο Τούρκος δουλέμπορος καταδιώκονταν από τους λιμενικούς και προσπαθούσε να ξεφύγει πετώντας τους ανθρώπους στην θάλασσα.   Εν τω μεταξύ, όπως κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, διαλύεται η ιατρική περίθαλψη των κατοίκων της Αμανής μετά την απόφαση μετάθεσης του μοναδικού γενικού γιατρού από το πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ένα βρέφος περίπου 1,5 έτους έχασε την ζωή του παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο «Σκυλίτσειο» όπου μεταφέρθηκε μισοπνιγμένο μαζί με μια ηλικιωμένη γυναίκα επίσης σοβαρά τραυματισμένη. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες περίπου 30 τον αριθμό, φαίνεται να έχουν διασωθεί.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, όπως αναφέρουν «η μετάθεση αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η αντικατάστασή του γενικού  ιατρού στη Βολισσό, παρά τις συνεχείς προσπάθειες, για καλύτερη υγειονομική θωράκιση της περιοχής, του Συλλόγου μας και κυρίως των κατοίκων της Αμανής».

Προσθέτει επίσης σχετικά με την 2η ΥΠΕ ότι «συνεχίζει τις άστοχες ενέργειες στα υγειονομικά ζητήματα στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες, χωρίς να έχει την σωστή ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν».