Εν μέσω πολιτικής κρίσης… ξε-συγχωνεύονται νοσοκομεία!

  • Iatropedia
Μέσα στην πολιτική αναστάτωση των ημερών, τι άλλο θα δούμε. Νοσοκομεία που συγχωνεύθηκαν και είχαν αρχίσει να λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση με στόχο να εξοικονομηθούν κονδύλια από προμήθειες, τελικώς επανέρχονται στην αρχική τους μορφή και λειτουργούν και πάλι κατά …μόνας. Ποια είναι η αιτία; Προς το παρόν είναι άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου…

Την έντονη αντίδραση των εργαζόμενών του ΕΣΥ προκαλεί απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ μία ημέρα μετά τις εκλογές και η οποία προβλέπει ότι τα Νοσοκομεία Γεώργιος Γεννηματάς και Σωτηρία παύουν να διασυνδέονται και να λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση και να επανέρχονται στην προηγούμενή τους κατάσταση.

Η απόφαση αν και ικανοποιεί τις αρχικές επιδιώξεις των εργαζομένων επειδή υπήρχαν φόβοι για μείωση προσωπικού και συρρίκνωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκαλεί νέα αναστάτωση καθώς ουδείς γνωρίζει γιατί ελήφθη η απόφαση και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Η κίνηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά αν σκεφτεί κανείς ότι η τρόικα επί σειρά μηνών πιέζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για περιορισμό του αριθμού των νοσοκομείων ώστε να εξοικονομηθούν πόροι.

Πάντως εάν συνεχισθεί τελικά το πρόγραμμα του μνημονίου (μέσα στην πολιτική αναστάτωση των ημερών), θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο επόμενος υπουργός Υγείας να προχωρήσει στη συγχώνευση των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεδομένου ότι οι δανειστές μας σε πολλές επιστολές τους έχουν επισημάνει ότι δεν έχουν περιορισθεί τα νοσοκομεία που λειτουργούν στη χώρα.