Εν εξάλλω ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Εμείς είχαμε εξαγγέλλει τις προσλήψεις στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Ότι είχαν προγραμματίσει ήδη επί των ημερών τους τις προσλήψεις στο ΕΣΥ που εξήγγειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους οι δύο πρώην ΥΥΚΑ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μέσω Τwitter ήρθε η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στις εξαγγελίες για προσλήψεις που έκανε χθες ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έγραψε στον λογαριασμό του: «Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρυθμίσεως για το 2015 είχε εγκρίνει 4.000 προσλήψεις στην Υγεία + 700 νοσηλευτές τον Δεκέμβριο…απατεώνες…»!

Λίγο αργότερα μακροσκελή δήλωση έδωσε στην δημοσιότητα και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο εισηγητής Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου (ΚΤΕ) Υγείας του ΠΑΣΟΚ σχολιάσε μεταξύ πολλών άλλων ότι «στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, οι διακηρύξεις μας οφείλουν να εναρμονίζονται με τις πράξεις μας. Άλλωστε αυτές, αποτελούν το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα βρίσκονταν πάντα σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνησή του παράγει έργο, κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας περιορίστηκε σε βερμπαλιστικές δηλώσεις και ταυτόχρονα επανέλαβε τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου.

Η πρωθυπουργική φράση «η υγεία μετατράπηκε από δικαίωμα σε εμπόρευμα», μπορεί να ακούγεται ωραία αλλά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων καθώς και οι πολίτες που τα επισκέπτονται έχουν γνώση του σημαντικού έργου που επιτελείται αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν.

Στην πολιτική μπορεί να είσαι αρεστός επενδύοντας στα υπαρκτά ελλείματά της όμως, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι να είσαι χρήσιμος. Με την αυτονόητη αυτή παραδοχή οφείλει να συμφιλιωθεί ο Πρωθυπουργός επιδεικνύοντάς τον αυτονόητο σεβασμό στο έργο που έχει επιτελεστεί στον τομέα της Υγείας.

Οι δυσλειτουργίες, οι ανεπάρκειες, οι στρεβλώσεις δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια ούτε με πρακτικές εξοστρακισμού.

Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, συγκεκριμένη μέθοδος και προπαντός σωστή αξιοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Με την συστράτευση όλων των συντελεστών της υγείας μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν καταρχήν απεξαρτηθούμε όλοι από το φόβο του πολιτικού κόστους. Ευελπιστώ η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει σύντομα στις αναγκαίες αναπροσαρμογές εγκαταλείποντας τις μονομέρειες και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος.

Στην υγεία δεν διακυβεύεται μόνο η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της κάθε κυβέρνησης, πρωτίστως διακυβεύεται η ίδια η αξιοπρέπεια των πολιτών και η ανάγκη προστασίας της ζωής τους.

Ως προς τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο κύριος Τσίπρας οφείλει να γνωρίζει ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το έτος 2015 είχε γίνει έγκαιρα και είχε αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία (Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών) το περασμένο Οκτώβριο (βλ. σχετ. ανακοινώσεις τύπου). Το αίτημα περιελάμβανε 1500 γιατρούς και 2500 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Ταυτόχρονα είχαμε φροντίσει να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ το 2014. Η προσπάθεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα το 2ο εξάμηνο του 2014 να ενταχθούν στο ΕΣΥ 2486 άτομα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες μεταρρυθμίσεων στην Υγεία όπως τους ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας