Εν αναμονή της εγκυκλίου για την εφεδρεία στο ΕΣΥ

a0f758823300d9f308a1b409e73e2d27.JPG
Εντός της ημέρας θα εκδοθεί η απόφαση από το υπουργείο Υγείας για τις εφεδρείες στα νοσοκομεία. Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος την έχει υπογράψει.

Μπαίνουν τελικά και τα νοσοκομεία στο σύστημα της εφεδρείας όπως είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το iatropedia.gr.(πατήστε εδώ)

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρινιστική εγκύκλιος που θα αναφέρει ποιες ειδικότητες εργαζομένων στο ΕΣΥ εξαιρούνται από το εργασιακό «Πάγωμα».

Ειδικότερα, σε εφεδρεία αναμένεται να μπουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι ενώ φαίνεται ότι από τη διαδικασία θα εξαιρεθούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές καθώς και το παραϊατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με την εγκύκλιο εξαιρούνται από τις εφεδρείες οιακτινολόγοι, οι τεχνολόγοι, οι βιοχημικοί, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι φαρμακοποιοί, οι φυσιοθεραπευτές καθώς και οι ψυχολόγοι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το ποσοστό των απομακρύνσεων δε θα διαφοροποιείται από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και αναμένεται να αγγίξει κάποια στιγμή και το 30%.

Το ζήτημα ήταν ήδη γνωστό εδώ και καιρό στους κόλπους των εργαζομένων καθώς είχαν διαρρεύσει οι πληροφορίες ότι ήταν ήδη έτοιμοι οι κατάλογοι με τους υπαλλήλους που θα δουν την πόρτα εξόδου. Άλλωστε είχαν ζητηθεί ονόματα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων εδώ και μήνες.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends