Εμβολιασμός με διασπώμενες μικροβελόνες αντί ενέσεων!

  • Iatropedia
Σύντομα, ένα hi-tech επίθεμα διασπώμενων μικροβελόνων θα εμβολιάζει τους ανθρώπους κατά της γρίπης. Ήλθε λοιπόν το τέλος του κλασσικού εμβολιασμού με τις παραδοσιακές –και τρομακτικές – ενέσεις;

Ποιος δεν φοβάται τις βελόνες; Αυτές όμως είναι διαφορετικές. Κατ’ αρχήν είναι τόσο μικρές που καλά-καλά δεν τις βλέπεις. Και όπως υποστηρίζουν στην επιθεώρηση Biomaterials ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης με επιθέματα μικροβελόνων από υαλουρονικό οξύ, σχεδιασμένες να διαλύονται στο δέρμα διαχέοντας το εμβόλιο στον οργανισμό, παρέχει καλύτερη προστασία από τον καθιερωμένο εμβολιασμό με τις κλασσικές ενέσεις.

Το σύστημα εμβολιασμού που ανέπτυξαν οι Ιάπωνες ερευνητές υπόσχεται να κάνει την διαδικασία πιο εύκολη, ασφαλέστερη και το κυριότερο, λιγότερο επώδυνη. Το επίθεμα μικροβελόνων MicroHyala δεν εγκυμονεί τους γνωστούς κινδύνους από τις χρησιμοποιημένες βελόνες και αντίθετα με παρόμοια συστήματα με μικροβελόνες από σιλικόνη ή μέταλλο που μπορούσαν να σπάσουν μέσα στο δέρμα αφήνοντας ακόμη πιο μικροσκοπικά θραύσματα, αυτές είναι κατασκευασμένες από υδατοδιαλυτό υλικό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Shinsaku Nakagawa, έναν από τους ερευνητές της σχετικής μελέτης, στα πλεονεκτήματα του επιθέματος συγκαταλέγεται η ευκολία χρήσης του άμεσα, ακόμη και από μη εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εμβολιασμούς σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα μέσα είναι περιορισμένα. Ο δοκιμαστικός εμβολιασμός δύο ομάδων κατά τριών στελεχών του ιού της γρίπης (A/H1N1, A/H3N2 και B) έδειξε ότι δεν υπήρξαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, πιστοποιώντας την ασφαλή χρήση του επιθέματος σε ανθρώπους, ενώ η ανοσολογική τους αντίδραση ήταν ίδια ή και ισχυρότερη από εκείνη ατόμων που είχαν εμβολιασθεί με την συμβατική ενέσιμη μέθοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεχνολογία smartphone παρέχει ταχεία μοριακή διάγνωση καρκινικών όγκων!

Υπερσύγχρονη, cool, και χρήσιμη τεχνολογία που την… φοράς

Εξωσκελετική τεχνολογία για μια νέα ζωή