Εμβολιασμοί σε παιδιά αύριο στην Ειδομένη και δημιουργία hotspot γυναικών-παιδιών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η πρόεδρος του Ιδρύματος "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το Ίδρυμα της λειτουργίας ενός hotspot όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος μαζί με τον λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Παθολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, θα επισκεφθούν αύριο την Ειδομένη για να δουν από κοντά την κατάσταση με τους πρόσφυγες και να εμβολιάσουν τα παιδιά.

Τα 2000 εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν είναι ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη χθες.

Βέβαια στην Ειδομένη ο αριθμός των προσφύγων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος – εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου τις 10.500- ωστόσο προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν τα παιδιά.

Εξάλλου, η πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το Ίδρυμα της λειτουργίας ενός hotspot όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητε και παιχνίδια για τα παιδιά. Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος θα αναληφθεί από το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη, ενώ στόχος θα είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το όποιο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.