Εμβόλια δια χειρός Ευρώπης! Πως θα αγοράζονται στο μέλλον;

  • Iatropedia
Ένα σύμφωνο συνεργασίας που θα επιτρέπει σε όλες τις χώρες της ΕΕ να αγοράζουν μαζικά εμβόλια σε καλύτερες τιμές υπογράφει η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εμβόλια όλοι μαζί και όχι κάθε χώρα ξεχωριστά αναμένεται να αγοράζουν σε λίγο καιρό οι χώρες μέλη της ΕΕ. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα υπογραφεί στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας έπειτα από πρόταση του κοινοτικού επιτρόπου.

Η Ελλάδα όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης θα υπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας καθώς θεωρείται πιο συμφέρουσα αγορά από ότι η μεμονωμένη.

Με βάση τη συνεργασία, όσες χώρες επιθυμούν θα μπορούν να ενταχθούν και να αγοράζουν από κοινού εμβόλια για κάθε ασθένεια.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές ενώ και η παράδοση των σκευασμάτων θα είναι πιο άμεση.

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών στην χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ''όσοι δεν είναι πρόσφυγες και έχουν έρθει στην Ελλάδα παράνομα πρέπει να γυριζόσουν στην πατρίδα τους''!

Κατά τα άλλα στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών υγείας που πραγματοποιείται στο Ζάππειο 21 υπουργοί υγείας της ΕΕ συζήτησαν σήμερα για τις επιπτώσεις της κρίσης στα συστήματα υγειας των χωρών.

Συμφωνήθηκε από κοινού ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διατήρηση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, για την περίθαλψη των μεταναστών αλλά και για καθολική πρόσβαση στα συστήματα υγείας από όλους.

«Η ευρωπαϊκή ένωση είναι το καλύτερο μέρος του πλανήτη για να ζεις γιατί υπάρχει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και υπηρεσίες υγείας για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλείψεις …δηλητήριο για το Κέντρο Δηλητηριάσεων! Χωρίς προσωπικό για όλη τη χώρα

Αιμοκαθάρσεις με το …σταγονόμετρο για τους νεφροπαθείς! Τι κουρεύει ο ΕΟΠΥΥ

Οι δύο μεγάλοι πονοκέφαλοι Άδωνι! Οι απαιτήσεις SOS της τρόικας ως τον Ιούνιο

Τα καυτά «παζάρια» γιατρών–ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις! Οι διαφωνίες και οι συμφωνίες

Έρχονται τα “Νοσοκομεία ΑΕ”! Τι είπε ο Άδωνις με τον Γερμανό υπουργό Υγείας