«Εμφύλιος» στην ΟΕΝΓΕ: Το ΔΗΠΑΚ «καλεί» Δημήτρη Βαρνάβα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΟΕΝΓΕ
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ). Η νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αφροδίτη Ρέτζιου πρόσκειται στο ΚΚΕ (ΔΗΠΑΚ). Ο πρώην κατηγόρησε προ ημερών την νυν ότι διεκδικεί χρήματα από την ΟΕΝΓΕ για τα συνδικάτα σε μια "ανεπίτρεπτη" κατά τον ίδιο πρακτική. Το ΔΗΠΑΚ δεν έμεινε χωρίς απάντηση η οποία επιβεβαιώνει την πρόταση της κ. Ρέτζιου αλλά παραθέτει μια σειρά επιχειρήματα που συνοψίζονται στο γεγονός ότι το ΠΑΜΕ συσπειρώνει όσους θέλουν να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών...

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο του κ. Βαρνάβα:

Ως λάφυρο φαίνεται πως εκλαμβάνει το ταμείο της Ομοσπονδίας η νέα Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, καθώς μία από τις πρώτες εισηγήσεις που έφερε προς την Εκτελεστική Γραμματεία είναι η επιχορήγηση του ΠΑΜΕ από το ταμείο της Ομοσπονδίας!

Εις μάτην επισημάνθηκε στην κ. Ρέτζιου ότι πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια και με την εισήγηση αυτή ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς.

Εφεξής το ΠΑΜΕ, ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, θα επιχορηγείται από τον οβολό νοσοκομειακών γιατρών, ορισμένοι εκ των οποίων πιθανόν ασπάζονται τις απόψεις και την πρακτική του. Οι περισσότεροι όμως είναι κατηγορηματικά αρνητικοί στο να επιχορηγούν μ΄ αυτό τον πλάγιο και εκβιαστικό τρόπο μία παράταξη, όποια κι αν είναι αυτή.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο, οι εισφορές των συναδέλφων μας που παρακρατούνται από το μισθό τους, να διανέμονται ως λάφυρα από τις παρατάξεις που τυχαίνει να επικρατήσουν στην ΟΕΝΓΕ.

Λύθηκε ταυτόχρονα η απορία γιατί η παράταξη που σήμερα ζητά να σιτίζεται από το Πρυτανείο, είχε καταψηφίσει στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ τον απολογισμό του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου, επικαλούμενη αορίστως «πολιτικούς λόγους», παρά το ότι δεν υπήρξε ίχνος υπόνοιας για κακοδιαχείριση, είχε γίνει σοβαρό νοικοκύρεμα και παραδόθηκε στη σημερινή διοίκηση αποθεματικό.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΑΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ

Στη συνεδρίαση της στις 08/07/2016 η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν, πλην της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΩΠΟ), αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Ομοσπονδιών και των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Είναι γνωστό, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπήκαν μπροστά στον αγώνα, οργάνωσαν συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, μια σειρά δραστηριότητες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού  με πλήρη δικαιώματα, για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος  των υγειονομικών μονάδων, για την παροχή σύγχρονων υψηλού επιπέδου και εντελώς δωρεάν υπηρεσιών υγείας πρόνοιας για όλο το λαό, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αυτός είναι ο λόγος που τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν το ηθικό ανάστημα και το σθένος να απευθύνονται ανοικτά σε όλους τους εργαζόμενους και να τους ζητούν οικονομική ενίσχυση. Αυτός είναι ο λόγος που εκατοντάδες εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που μπορεί να έχουν, ανταποκρίθηκαν θετικά κι ενίσχυσαν οικονομικά τα Συνδικάτα του αγώνα και της ταξικής πάλης.

Το συγκεκριμένο αίτημα απευθύνθηκε και στην ΟΕΝΓΕ, η οποία ανταποκρίθηκε.

Ποιοι αντέδρασαν; Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, η παράταξη του Υπουργείου Υγείας. Αναμενόμενο! Οι άνθρωποι ενοχλούνται από τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων Ομοσπονδιών και του ΠΑΜΕ, ενοχλούνται από το γεγονός ότι στο κέντρο της αντιπαράθεσης και της σύγκρουσής τους έχουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τη συριζαίϊκη εκδοχή διαχείρισης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Και κάτι άλλο: κ. Βαρνάβα, μην κρύβεστε στα διάφορα site πίσω από ανώνυμες καταγγελίες συκοφαντώντας τη ΔΗΠΑΚ και τους αγώνες των εργαζομένων.

Μάταιος ο κόπος σας κ.Βαρνάβα.Σας πήραμε χαμπάρι.