Έμφραγμα ηθοποιού επί σκηνής συγκλονίζει από χθες τον καλλιτεχνικό χώρο- Δείτε τι είναι το έμφραγμα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έμφραγμα επί σκηνής υπέστη ο Κώστας Κόκλας, κατά τη διάρκεια της παράστασης «Γαμπροί για πούλημα» στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη.

Ο ηθοποιός ζήτησε από τους φίλους του να φροντίσουν για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς αισθανόταν πόνους στο στήθος, όπερ και εγένετο άμεσα με τον ηθοποιό να έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Οι γιατροί τον υπέβαλαν άμεσα σε αγγειοπλαστική (μπαλονάκι) και του τοποθετήθηκαν στεντ.

Τι είναι το έμφραγμα και η αγγειοπλαστική

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι επείγουσα κατάσταση που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Πρόκειται για την απόφραξη της ροής του αίματος σε μια στεφανιαία αρτηρία από την δημιουργία θρόμβου η οποία οδηγεί σε νέκρωση ενός μικρού ή μεγάλου τμήματος της καρδιάς. Στο εμφράγμα είναι σημαντικό ο ασθενής να οδηγηθεί άμεσα σε νοσοκομείο με αιμοδυναμικό εργαστήριο και να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική. Στην μέθοδο αυτή που ονομάζεται και «μπαλονάκι» ένας ειδικός καθετήρας με ενσωματωμένο ένα μικρό μπαλόνι το οποίο φουσκώνουν στο σημείο της στένωσης, ανοίγουν το αγγείο. Στη συνέχεια ένας άλλος καθετήρας ο οποίος έχει στην άκρη του το γνωστό στεντ, οδηγείται στο σημείο και τοποθετείται στο τοίχωμα της αρτηρίας.