Αίμα στα κόπρανα: Πότε να ανησυχήσω;

  • Iatropedia
Το αίμα στα κόπρανα μπορεί να προκαλέσει έντονο πανικό στους πάσχοντες όταν το ανακαλύπτουν. Μάθετε ποιες είναι οι πιθανές αιτίες της εμφάνισης του προβλήματος και πότε να ανησυχήσετε ώστε να πάρετε τα μέτρα σας.

Οι πιθανές αιτίες του προβλήματος αυτού είναι:

Εκκολπωματίτιδα: συνήθως η νόσος δεν προκαλεί προβλήματα, αλλά μερικές φορές είναι δυνατόν να προκαλέσει αίμα στα κόπρανα. Καλό είναι να απευθυνθείτε στον οικογενειακό σας γιατρό

Αιμορροίδες: Η κατάσταση αυτή είναι δυνατόν να προκαλέσει αιμορραγία και έντονο πόνο στους πάσχοντες. Δεν συντρέχει λόγος πανικού αφού το πρόβλημα αυτό χτυπά έναν στους τρεις.

Κολίτιδα: πρόκειται για μια φλεγμονή του παχέος εντέρου . Κάντε την αντίστοιχη εξέταση για να το διαπιστώσετε και να ακολουθήσετε την αντίστοιχη θεραπεία.

Αγγειοδυσπλασία. Μια κατάσταση στην οποία τα αιμοφόρα αγγεία είναι εύθραυστα και μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία.

Πεπτικά έλκη: Ανοιχτές πληγές στα τοιχώματα του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου, μπορούν να προκαλέσουν έλκη που αιμορραγούν.Καλό είναι να το εξακριβώσετε και να ακολουθήσετε την αντίστοιχη θεραπεία.

Οι πολύποδες ή καρκίνο . Οι πολύποδες είναι καλοήθεις όγκοι που μπορούν να αναπτυχθούν, να αιμορραγούν, και να γίνουν καρκινικά. Είναι μια σοβαρή κατασταση η οποία απαιτεί άμεσα μέτρα.

Διάγνωση

Ο γιατρός θα σας ζητήσει εξετάσεις οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ρινογαστρική πλύση. Ένα τεστ που μπορεί να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν η αιμορραγία είναι στο ανώτερο ή κατώτερο πεπτικό σύστημα. Η δι

Ενδοσκόπιση Μια διαδικασία που περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός ενδοσκοπίου, ή εύκαμπτο σωλήνα με μια μικρή κάμερα στην άκρη, μέσα από το στόμα και τα κάτω τον οισοφάγο στο στομάχι και δωδεκαδάκτυλο.

Η κολονοσκόπηση ή εντεροσκόπηση.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίμα στα κόπρανα: Αίτια και συμπτώματα