Αίμα από την μύτη: Οι top αιτίες!

  • Iatropedia
Οι ρινορραγίες είναι ένα συχνό πρόβλημα αφού η μύτη περιέχει πολλά αιμοφόρα αγγεία τα οποία είναι πολύ εύθραυστα και αιμορραγούν εύκολα.

Οι ρινορραγίες είναι ένα συχνό πρόβλημα αφού η μύτη περιέχει πολλά αιμοφόρα αγγεία τα οποία είναι πολύ εύθραυστα και αιμορραγούν εύκολα.

Υπάρχουν δύο είδη ρινορραγίες. Η πρόσθια ρινορραγία που εμφανίζεται όταν τα αιμοφόρα αγγεία στο μπροστινό μέρος της μύτης αιμορραγούν.

Η οπίσθια που εμφανίζεται στο βαθύτερο τμήμα της μύτης και στην περίπτωση αυτή, το αίμα ρέει στον λαιμό.

Αιτίες ρινορραγίες

Οι κυριότερες αιτίες είναι:

Ο ξηρός αέρας. Ζώντας σε ένα ξηρό κλίμα είναι δυνατόν να προκληθεί ξηρότητα στο εσωτερικό της μύτης και κατά συνέπεια η μύτη να αιμορραγεί.

Τα αντιισταμινικά και τα αποσυμφορητικά για τις αλλεργίες, ή τα κρυολογήματα, μπορούν επίσης να στεγνώσουν τις ρινικές μεμβράνες και να προκαλέσουν ρινορραγίες.

Άλλες συχνές αιτίες της ρινορραγίες περιλαμβάνουν:

Κάποιο αντικείμενο έχει κολλήσει στη μύτη

ερεθιστικά χημικά

αλλεργική αντίδραση

βλάβη στη μύτη

επαναλαμβανόμενα φτερνίσματα

ξύσιμο της μύτης

κρύος αέρας

λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού

μεγάλες δόσεις ασπιρίνης

Άλλες αιτίες της ρινορραγίες περιλαμβάνουν την υψηλή πίεση του αίματος, αιμορραγική διαταραχή και τη διαταραχή της πήξης του αίματος.

Οι περισσότερες ρινορραγίες δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή αν η αιμορραγία από τη μύτη σας διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά ή εμφανίζεται μετά από έναν τραυματισμό.

πηγή:http://www.healthline.com/symptom/nosebleed