Ελπίδες για τη σωτηρία του Ντυνάν! Υπεγράφη τριμερής συμφωνία

  • Iatropedia
Την υπογραφή τριμερούς Συμφωνίας Πλαίσιο (Memorandum of Understanding) με την Τράπεζα Πειραιώς και το Υπουργείο Υγείας για την αναγέννηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του μη-κερδοσκοπικού Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν».

Φως στο τούνελ για τη σωτηρία του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν γεννιούνται μετά την τριμερή συμφωνία που υπεγράφη. Έτσι έχουν πια ελπίδες και οι εργαζόμενοι του Ντυνάν να πάρουν τα χρωστούμενα δεδομένου ότι τους οφείλονται μισθοί μηνών.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», καθηγητής κ. Γρηγόριος Φιλ. Κωσταράς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι ιστορική η στιγμή για την περαιτέρω πορεία τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όσο και του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Ερρίκος Ντυνάν”.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη βούληση την οποία ως Δημόσιο επέδειξε, προκειμένου να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Ερρίκος Ντυνάν”. Η πρώτη ενέργεια, βεβαίως, που πρέπει να γίνει είναι να απελευθερωθούν χρήματα από την πιστώτρια Τράπεζα για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται. Αλλά, χάρις στην κατανόηση και την αποφασιστικότητα του κ. υπουργού, νομίζω ότι είναι η απαρχή της σωτηρίας…».