Η ELPEN εξοπλίζει το περιφερειακό ιατρείο Φολεγάνδρου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ELPEN ταξίδεψε και φέτος στην ακριτική Ελλάδα, στηρίζοντας το έργο της Ομάδας Αιγαίου και συμμετέχοντας στον 24ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους

Ειδικότερα, προσέφερε έναν καρδιογράφο, μια μεταφερόμενη φιάλη οξυγόνου, έναν μετρητή σακχάρου κι ένα μηχάνημα αναρρόφησης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του περιφερειακού ιατρείου Φολεγάνδρου.

Η συνεργασία της ELPEN με την «Ομάδα Αιγαίου» μετρά 18 χρόνια σταθερής και διακριτικής προσφοράς στους κατοίκους της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής. Στη διάρκεια της μακροχρόνιας αυτής σύμπραξης, η εταιρεία έχει στηρίξει δράσεις, όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, η χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα και η υδροδότηση της Κεραμειδούς.

Επιπλέον, έχει προσφέρει εξοπλισμό για το αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου, της Ηρακλειάς και της Αστυπάλαιας, καθώς επίσης και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία των μικρών ακριτικών νησιών του Αιγαίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι την περσινή χρονιά κάλυψε εξ ολοκλήρου το κόστος των 485 εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες υπεβλήθησαν δωρεάν οι κάτοικοι επτά μικρών ακριτικών νησιών (Θύμαινα, Φούρνοι, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος, Κουφονήσι).

Τα εγκαίνια του περιφερειακού ιατρείου Φολεγάνδρου πραγματοποιήθηκαν στις 17 Μαΐου 2018, παρουσία του κ. Θεόδωρου Τρύφων, Aντιπροέδρου Δ.Σ. της ELPEN, ο οποίος κατά την ημέρα της σχετικής τελετής ανέφερε «Η ενεργός στήριξη δράσεων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας και της Άγονης Γραμμής εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα που ακολουθεί εδώ και χρόνια η ELPEN στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Η σύμπραξή μας με την Ομάδα Αιγαίου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών που αναπτύσσουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας στη διασφάλιση της πρόσβασης των απομακρυσμένων περιοχών σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Μοιραζόμαστε σήμερα με τους ακρίτες της Φολεγάνδρου το ισότιμο δικαίωμά τους στην υγεία, αξία που η εταιρεία μας πρεσβεύει και στηρίζει έμπρακτα.».