Η ελονοσία ήρθε για να μείνει αλλά προσωρινά αρκεί η έγκαιρη διάγνωση…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ημερίδα για την ελονοσία διοργάνωσε στο αμφιθέατρο της ΕΣΔΥ η ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ με σκοπό να εντοπιστεί που βρισκόμαστε σε όλα τα επίπεδα. Κατά τα λεγόμενα των ομιλητών, το προσφυγικό δεν αποτελεί πρόβλημα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε κουλτούρα προοστασίας από τα κουνούπια και να οργανωθούμε ως Πολιτεία καλύτερα σε θέματα δημόσιας υγείας.

Tα κρούσματα ελονοσίας είναι σποραδικά και ελεγχόμενα και η χώρα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο, διαβεβαίωσε σήμερα σε ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας είπε ότι το προσωπικό σε όλα τα εργαστήρια και τις υπηρεσίες υγείας κάνουν εξαιρετική αλλά αθόρυβη δουλειά και τόνισε ότι το πιο σημαντικό σε αυτήν την φάση είναι η έγκαιρη διάγνωση… Και επανέλαβε ότι οι μετανάστες είναι ευάλωτος πληθυσμός αλλά όχι επικίνδυνος, και παράλληλα αποτελούν το έναυσμα για να οργανωθούμε καλύτερα στα θέματα δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, είπε ότι θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουμε κουλτούρα για την ρποστασία από τα κουνούπια και ότι η ελονοσία ήρθε για να μείνει στην χώρα μας.

Στην ημερίδα αναφέρθηκε ότι στην χώρα μας σήμερα έχουμε 6 κρούσματα από εγχώρια μετάδοση και όπως ξεκαθάρισε ο ομότιμος καθηγητής συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, χρειάζεται προσοχή αλλά και ψυχραιμία!