Ελληνοτουρκικό Συνέδριο «Cardiology Perspectives 2015» στην Καππαδοκία

  • Iatropedia
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ελληνοτουρκικό Συνέδριο "Cardiology Perspectives 2015" που πραγματοποιήθηκε στην Καππαδοκία στο διάστημα 4-7 Ιουνίου. Στο επιστημονικό μέρος και στα εννέα "στρογγυλά τραπέζια" του συνεδρίου, Έλληνες και Τούρκοι Καρδιολόγοι ανέλυσαν, ανάμεσα σε άλλα, τις ομοιότητες και τις διαφορές στη διάγνωση και θεραπεία στις δύο χώρες και κατέθεσαν τις εμπειρίες τους στην αντιμετώπιση ποικίλων καρδιολογικών περιστατικών.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου, επιβεβαιώθηκαν και καλλιεργήθηκαν περαιτέρω οι καλές σχέσεις των δύο επιστημονικών Καρδιολογικών εταιρειών.

Εντύπωση επίσης έκανε η αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους κλειστούς χώρους στην Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αφήνει παράθυρα μη εφαρμογής.

Οι Έλληνες Καρδιολόγοι στον ελεύθερο χρόνο τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα άγια χώματα της Καππαδοκίας και να επισκεφτούν μνημεία της Ορθόδοξης Πίστης.

Το κοινό Ελληνοτουρκικό Καρδιολογικό Συνέδριο ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια μετά την απόφαση των επιστημονικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Τουρκίας να διερευνήσουν και να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές κοινές επιστημονικές καταγραφές-μελέτες προς όφελος της υγείας των Ελλήνων και Τούρκων πολιτών.