Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Βοήθεια στο δρόμο για τους άστεγους και μετανάστες

EES
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων για την παροχή υπηρεσιών άμεσης κοινωνικής βοήθειας και στήριξης σε ομάδες ατόμων που ζουν στο δρόμο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, πρόγραμμα παρεμβάσεων δρόμου (street work), το οποίο και θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενα από κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρό, εθελοντές Σαμαρείτες, εθελοντές κοινωνικής πρόνοιας και νοσηλευτικής, από τις 21:00 μ.μ. - 1:00 π.μ., διένειμαν υλικό πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, κονσέρβες, νερό, σταφίδες, μπισκότα, σακίδια ώμου) σε μετανάστες και άστεγους που ζουν στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Βικτωρίας, Ομονοίας , Βάθης και στην ευρύτερη περιοχή).

Συνολικά, τις τρείς πρώτες ημέρες της δράσης (18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2016), υποστηρίχθηκαν 379 άστεγοι (357 άνδρες, 16 γυναίκες & 6 παιδιά). Οι ωφελούμενοι στην πλειοψηφία τους ήταν αλλοδαποί από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν αλλά και Έλληνες.

Σε όλους τους ωφελούμενους δόθηκε σχετική πληροφόρηση στη μητρική τους γλώσσα για τους χώρους έκτακτης υποδοχής αστέγων, που έχουν διατεθεί από το Δήμο Αθηναίων, για όσο διάστημα διαρκεί η κακοκαιρία, αλλά και γενικότερη ενημέρωση για τις υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για περαιτέρω βοήθεια και υποστήριξη.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends