Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ξεκαθαρίζει την θέση της σχετικά με τον έρανο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
εμφύτευμα
Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να διαθέσει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το προϊόν του Πανελληνίου Αντικαρκινικού Εράνου των προηγούμενων ετών, αλλά και τα σχόλια της ηγεσίας που υπαινίσσεται κακοδιαχείριση, οδήγησαν τον πρόεδρο της ΕΑΕ, Ευάγγελο Φιλόπουλο στην απόφαση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα...

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διευκρινίζει τα εξής;

·        Η Ε.Α.Ε. με τους εθελοντές της ανά τη χώρα, διεξάγει τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο ετησίως κατόπιν εγκρίσεως- εντολής του υπουργείου Υγείας.

·        Από τους τρεις πανελλήνιους εράνους που διεξάγονται στη χώρα μας (Αρχιεπισκοπής, Ε.Ε.Σ. και Αντικαρκινικός) η Ε.Α.Ε. είναι ο μόνος φορέας που δεν καρπούται το προϊόν του εράνου που διεξάγει.

·        Το προϊόν του εράνου, όπως προβλέπεται, κατατίθεται στη Εθνική Τράπεζα σε λογαριασμό με τον τίτλο «Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος» και η διάθεση του γίνεται από το υπουργείο Υγείας.

·        Η Ε.Α.Ε. ουδεμία αρμοδιότητα είχε και έχει ως προς τη διάθεση του προϊόντος του εράνου.

Ποιος έχει την αρμοδιότητα

Αυτή ανήκε και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο  υπουργείο Υγείας το οποίο διαθέτει το προϊόν για τον αντικαρκινικό αγώνα στη χώρα μας π.χ. για να καλύψει ανάγκες των ογκολογικών νοσοκομείων.