Έλληνας γιατρός, εξειδικευμένος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, μεταβαίνει στο Παρίσι

  • Iatropedia
Την πρωτοβουλία έλαβε η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας και ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον πρόεδρό της, τέως διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Πάνο Ευσταθίου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η σκέψη είναι ότι θα στηριχθεί το σύστημα Υγείας του Παρισιού αλλά θα αποκτηθεί εμπειρία παρόμοιων καταστροφών και στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια του 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας παρουσιάστηκε επίσης από τον γενικό χειρουργό, Γιώργο Ντούλα, μία ανάλυση του πολλαπλού χτυπήματος στη Γαλλία και των επιπτώσεων αυτής στο σύστημα Υγείας της χώρας.

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίστηκε ως «ασύμμετρη απειλή» επειδή ήταν πολλαπλή ενώ σύμφωνα με τον ομιλητή, τα χτυπήματα έγιναν διαδοχικά και με μικρή χρονική διαφορά, ώστε να μην μπορέσει το σύστημα να αντιδράσει επαρκώς.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι το βασικό θέμα σε παρόμοιες περιπτώσεις, είναι η διαλογή των θυμάτων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στα πραγματικά επείγοντα περιστατικά.

Εξάλλου, για τις ελλείψεις των ελληνικών νοσοκομείων σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών, έκανε λόγο στο συνέδριο η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Θεσσαλονίκης Γεωργία Λεπτοκαρίδου – Λακασά.