Ελλείψεις και υποστελέχωση δοκιμάζουν το ΕΣΥ- Στο «κόκκινο» το Ιπποκράτειο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από τα δύο χειρουργεία της καρδιοχειρουργικής κλινικής στο ΓΝΑ "Ιπποκράτειο" λειτουργεί μόνο το ένα, ενώ οι κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι συνεχώς γεμάτες με αποτέλεσμα, άτομα που χρήζουν εισαγωγής σε ΜΕΘ να νοσηλεύονται σε συμβατικούς θαλάμους ή ακόμα και σε ράντζα.

 

 

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο «Ιπποκράτειο» έχουν ως αποτέλεσμα τα χειρουργεία να λειτουργούν με το 50% των δυνατοτήτων τους, ενώ οι ασθενείς στη ΜΕΘ να έχουν στην διάθεσή τους μόνο δύο νοσηλευτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον οκτώ!

Το συμβάν που έφερε εκτός ορίων τον διευθυντή της καρδιοχειρορουργικής κλινικής του ΓΝΑ «Ιπποκρατείου», κ. Οικονομόπουλο, έλαβε χώρα χθες όταν του ζητήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας να παραλάβει ασθενή με σοβαρή καρδιακή πάθηση.

Παρότι ο συντονιστής διευθυντής ειδοποίησε το ΕΚΕΠΥ ότι δεν έχουν δυνατότητα αποδοχής δεύτερο περιστατικό λόγω του γεγονότος ότι βρισκόταν εν εξελίξει επείγον χειρουργείο παρόλα αυτά  η απάντηση ήταν να δεχθούμε το περιστατικό με νοσηλεία σε ράντζο.