ΕΛΙΚΑΡ: Όλο και περισσότεροι Έλληνες σταματούν την θεραπεία τους εξαιτίας ανέχειας

  • Iatropedia
Το 16,5% των ασθενών με υψηλή χοληστερίνη διέκοψε τη θεραπεία του επειδή δεν έχει να πληρώσει τη συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων του... Το ποσοστό μάλιστα εμφανίζει αύξηση, καθώς το 2014 ήταν στο 13%.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, Γιώργος Ανδρικόπουλος, με αφορμή το 30ό συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, το οποίο πραγματοποιείται στις 17 και 18 Απριλίου από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ).

Ο κ. Ανδρικόπουλος παρουσίασε τα τα συμπεράσματα μεγάλης έρευνας του ΕΛΙΚΑΡ, με την επωνυμία “Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης – Πρόγραμμα Εκτίμησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου” η οποία αποτελεί διαχρονική προσπάθεια του Ιδρύματος να καταγράψει τη συχνότητα των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στον ελληνικό πληθυσμό.

Στη μελέτη συμμετείχαν 2.734 εθελοντές. Από αυτούς, το 16,5% απάντησε ότι αναγκάστηκαν να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή για την υψηλή χοληστερόλη, λόγω υψηλού κόστους συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη. Το ποσοστό των ασθενών που χαρακτηρίζει “δυσβάσταχτο” το κόστος συμμετοχής στην υπολιπιδαιμική φαρμακευτική αγωγή διπλασιάστηκε από 7,8% σε 15,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ''φτερουγίζει'' η καρδιά σας;

Πέντε συνήθειες που ραγίζουν την καρδιά!