Έλεγχος φαρμάκων χωρίς…προσωπικό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ

  • Iatropedia
Ακόμη και κατά 50% μειώθηκε μέσα σε έναν χρόνο το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι που την ώρα που όλοι μιλούν για ασφαλές και ελεγμένο φάρμακαο στη χώρα μας εκείνοι περιγράφουν μια «οριακή λειτουργία του Οργανισμού».

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τα μάτια τους τρίβουν οι εργαζόμενοι του ΕΟΦ τις τελευταίες ημέρες που βλέπουν τη δημόσια αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα. Ως γνώστες του αντικειμένου αλλά και των ελέγχων που πρέπει να γίνονται αλλά είναι περιορισμένοι, όπως άλλωστε και ο αριθμός των υπαλλήλων και των επιστημόνων, σημειώνουν ότι: «Ο ΕΟΦ ανταποκρίνεται ΟΡΙΑΚΑ στα καθήκοντά του λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες αρμοδιότητές του και δεδομένης της σοβαρής υποστελέχωσής του». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέσα σε έναν χρόνο εξαφανίστηκαν από τη λίστα του προσωπικού κοντά στα 100 άτομα.

«Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συρρίκνωση του Οργανισμού από 260 υπαλλήλους στους 150 και την απώλεια εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσής του».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Σύλλογος των Εργαζομένων αποκαλύπτει ότι εδώ και μήνες δεν υπάρχει Δ.Σ συνεπώς δεν λαμβάνονται και αποφάσεις: «Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή μετά από αρκετούς μήνες δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΟΦ».

Γι αυτό και οι εργαζόμενοι ζητούν να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό άμεσα ο Οργανισμός ώστε να μπορέσει να προασπίσει τη Δημόσια Υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Άλλωστε όπως αναφέρουν: «πολιτική στο χώρο του φαρμάκου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς έναν ισχυρό Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και ο τέως πρόεδρος του ΕΟΦ καθηγητής Γιάννης Τούντας έκανε συχνά έκκληση στην ηγεσία του υπουργειου Υγείας να του δοθεί προσωπικό στον ΕΟΦ για να μπορούν να γίνουν έλεγχοι στα φάρμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία Άδωνι για τα φάρμακα! Τι θα κάνουν τα κόμματα

Πως χάθηκαν 336 θέσεις από Σισμανόγλειο και Αμ.Φλέμινγκ λόγω κινητικότητας! Τι λένε οι εργαζόμενοι

Παγώνουν τα πάντα στην Υγεία την Παρασκευή! Ποιοι απεργούν

Τσίπρας προς Σαμαρά: Αποσύρετε την τροπολογία αλλιώς εξυπηρετείτε συμφέροντα!