Έλεγχοι στα φάρμακα χωρίς …προσωπικό!

  • Iatropedia
Πως είναι δυνατόν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και η κυβέρνηση να διαφημίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν όλα τα φάρμακα που φθάνουν στους έλληνες ασθενείς, την ώρα που ο οργανισμός δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό; Σε καιρό τρόικας φαίνεται πως όλα είναι πιθανά…

Με ελάχιστους υπαλλήλους καλείται ο βασικός φορέας ελέγχου των φαρμάκων ο ΕΟΦ να διενεργεί έρευνες για την ασφάλεια των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων στον ΕΟΦ, πλέον εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων απουσιάζει πολύ προσωπικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν ούτε οι βασικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Μαλέμη: «είναι ενδεικτικό ότι ενώ τον Ιανουάριο του 2010 υπήρχαν 250 εργαζόμενοι σήμερα υπάρχουν 150. Από το φορέα λείπει επιστημονικό προσωπικό. Και εκτιμούμε ότι το 2012 θα αποχωρήσει και άλλο προσωπικό. Πρόκειται κυρίως για νέους επιστήμονες που αποχωρούν για το εξωτερικό για ανεύρεση καλύτερα αμειβόμενης εργασίας αλλά και για συνταξιοδοτήσεις».

Πάντως την έλλειψη προσωπικού παραδέχεται και ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας ο οποίος επεσήμανε ότι για να προχωρήσει ο Οργανισμός βασική προϋπόθεση είναι η πρόσληψη προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα περάσει κι άλλη αρμοδιότητα στον ΕΟΦ αυτή της τιμολόγησης φαρμάκων.