ΕΛΕΑΝΑ: Να προσληφθεί έστω ένας επικουρικός ρευματολόγος στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ζητεί η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛΕΑΝΑ) αφού με τον έναν και μοναδικό γιατρό του Ρευματολογικού Τμήματος δεν λειτουργεί σωστά η κλινική.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας είναι το μόνο δευτεροβάθμιο νοσοκομείο της 5ης ΥΠΕ το οποίο έχει έστω έναν ρευματολόγο, όποτε αναγκαστικά οι ασθενείς της ευρύτερης περιοχής κλείνουν ραντεβού σε αυτόν. Οι ρευματοπαθείς είναι ως εκ τούτου σε άμεση εξάρτηση από τον γιατρό που όταν για οποιοδήποτε λόγο απουσιάζει, το τμήμα βάζει λουκέτο!

«Επιπλέον, το τηλεφωνικό κέντρο 1535 για νέα περιστατικά δεν λειτουργεί πάνω από ένα χρόνο. Η διοίκηση του νοσοκομείου και η 5 Υ.Π.Ε. έχουν ενημερωθεί εγγράφως και προφορικά αλλά δυστυχώς προ το παρόν  τίποτα δεν έχει αλλάξει» ενημερώνει η ΕΛΕΑΝΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα.

Μάλιστα με επιστολή της Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα προς τον υπουργό Υγείας και με κοινοποίηση στους διοικητές της 5ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, ζητεί την άμεση πρόσληψη επικουρικού ρευματολόγου στο νοσοκομείο της πόλης επισημαίνοντας τα μεγάλα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ελλείψει και θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα με την συνταγογράφηση.