Εκτός κινητικότητας τα νοσοκομεία του Πειραιά.Τι είπε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία του πρώτου λιμανιού της χώρας μένουν εκτός κινητικότητας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους του ιατρικού Συλλόγου Πειραιά τα Νοσηλευτικά ιδρύματα Τζάνειο και Νίκαια εξαιρούνται από την κινητικότητα ή την συγχώνευση .

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά τον θόρυβο για μείωση των Παθολογικών Κλινικών και κλινών και το Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Τζάνειο Νοσοκομείο δεν μπαίνει σε κινητικότητα ή «συγχώνευση», απεναντίας θα ενισχυθεί η στελέχωσή του. Το ίδιο ισχύει και για το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Το δε Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου θα παραμείνει στον Οργανισμό του Νοσοκομείου ως Κέντρο.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα του Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά «εμείς εκθέσαμε τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής τόσο γεωγραφικά, όσο και στη σύνθεση του πληθυσμού, τη συγκοινωνιακή διασύνδεση, αλλά και λόγω των προβλημάτων από τον μεγάλο αριθμό ράντζων στο Αττικό Νοσοκομείο. Σαφέστατα δε τονίσαμε ότι υφίσταται ο διαχωρισμός μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Η πρότασή μας είναι οι αρμόδιοι φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι Νοσοκομείου, Υπουργείο), αφού λάβουν υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους, να επιλύσουν προς όφελος της παρεχόμενης περίθαλψης και χωρίς ταλαιπωρία, το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου Δυτ. Αττικής.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Κος Καλλίρης και εκπρόσωποι του Τζανείου Νοσοκομείου, (ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κος Μελιδώνης, ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ και της ΕΙΝΑΠ Κος Πατσουράκος και ο Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής Κος Αντωνόπουλος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το μεγάλο φακέλωμα των ασθενών! Θα καταγράφονται τα πάντα με εντολή τρόικας!

Άρχισαν τα όργανα!Κατάληψη στο Αγία Βαρβάρα για κινητικότητα-λουκέτα

Αλλάζουν όλα στις προμήθειες στα νοσοκομεία! Πως θα αγοράζονται τα υλικά

Τι αλλαγές θα γίνουν στα νοσοκομεία της Αθήνας! Τι είπε ο Άδωνις για κλινικές- προσωπικό