Εκτός ΕΣΥ ο ψυχίατρος της Χρυσής Αυγής

  • Iatropedia
Με εντολή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο διευθυντής ψυχίατρος του ΨΝΑ Κωνσταντίνος Παρασχάκης που φέρεται να έδινε αφειδώς πιστοποιητικά οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής τίθεται σε αναστολή των καθηκόντων του.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του διευθυντή ψυχίατρου Κωνσταντίνο Παρασχάκη , ο Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, κ. Όθων Χαραλαμπάκης, έλαβε το αρχικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τριάντα ημέρες.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση με τα παράνομα πιστοποιητικά οπλοφορίας που δόθηκαν τους τελευταίους μήνες από το «Δαφνί».

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες ψυχιάτρου ότι συνάδελφός του που είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής» υπέγραφε τα σχετικά έγγραφα για τα άτομα του χώρου αυτού.

Ήδη ο διοικητής του νοσοκομείου Όθωνας Χαραλαμπάκης έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ψυχιατρικού νοσοκομείου να εξετασθούν όλα τα πιστοποιητικά οπλοφορίας που έχουν δοθεί από πέρυσι ώστε να διασταυρωθούν ονόματα και πρόσωπα.

Πάντως στην προηγούμενη προκαταρκτική εξέταση που είχε πραγματοποιήσει το νοσοκομείο, ο Χρυσαυγίτης γιατρός είχε κληθεί σε απολογία αλλά δεν εντοπίσθηκε κάτι ύποπτο στο μητρώο των πιστοποιητικών που κρατείται στο νοσηλευτικό ίδρυμα για κάθε πιστοποιητικό που εκδίδεται.

Από τότε όμως η διοίκηση του νοσοκομείου είχε δώσει εντολή να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις έκδοσης πιστοποιητικού οπλοφορίας ώστε να αποφευχθούν τυχόν παράνομες εκδόσεις.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο Κώστας Παρασχάκης που υπήρξε και υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές του 2012 στο Λασίθι ήταν και εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ του νοσοκομείου σε παλαιότερο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην εισαγγελία η υπόθεση του ψυχιάτρου της Χρυσής Αυγής! «Ξεσκονίζουν» το Δαφνί για άδειες οπλοφορίας!

Το “ελληνικό” αίμα …της Χρυσής Αυγής τρώει τους εργαζόμενους νοσοκομείου

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής

Άγριος καυγάς Άδωνι – Προέδρου Εργαζομένων Ευαγγελισμού