Έκτακτο: Νέα συνάντηση Γιατρών ΕΟΠΥΥ με Άδωνι!

  • Iatropedia
Νέο ραντεβού κλείσθηκε σε μια ώρα μεταξύ των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και του υπουργού υγείας. Τι ζητούν οι γιατροί του Οργανισμού

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το προεδρείο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Άδωνι Γεωργιάδη κλείσθηκε νέο ραντεβού σε μια ώρα περίπου προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα αιτήματα των γιατρών όσο αφορά τα εργασιακό τους μέλλον.

Έτσι καλώς εχόντων των πραγμάτων – αν δεν καταλήξει σε ναυάγιο- οι γιατροί αναμένεται να καταστήσουν σαφές στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να αλλάξουν οι εργασιακές τους σχέσεις και όσοι γιατροί τελικά υπηρετήσουν στο ΕΣΥ να μπορούν να κάνουν χειρουργείο για να μην ξεχάσουν την ιατρική! Με αυτή την προυπόθεση δέχονται να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Πάντως οι γιατροί φέρονται αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω όσο αφορά το αίτημα τους που αφορά το καθεστώς απασχόληση τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών περίπου 1000 συνάδερφοί τους αναμένεται να μετακινηθούν στο ΕΣΥ οι υπόλοιποι θα… βγούν από την πόρτα εξόδου.Την ίδια στιγμή οι γιατροί του Οργανισμού δηλώνουν ότι δεν θέλουν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία γιατί θα αποκοπούν από το πραγματικό τους έργο.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ κ.Γ. Χρονόπουλος υποστήριξε ότι εμείς θα ακούσουμε την παραίνεση του πρωθυπουργού και θα προσέλθουμε στο διάλογο. Αν ο υπουργός πετάξει το μπαλάκι τότε είναι θέμα του πρωθυπουργού τι θα τον κάνει ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γ.Χρονόπουλος, υπαινισσόμενος ότι θα πρέπει να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση αφού παράκουσε τις εντολές του.

σε λάθος κατεύθυνση

Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο υγείας ισχυρίσθηκαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν. Μάλιστα προέβλεψαν ότι βάση μνημονιακών δεσμεύσεων θέλει να απολύσει 2500 γιατρούς.Στο σημείο αυτό εξαπέλυσαν φαρμακερά βέλη εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη.

''Επειδή δεν ήταν πειστικός για χρησιμοποίησε την άλλη μέθοδο της εμφάνισης του διλήμματος όσον αφορά την ένταξη των γιατρών στο ΕΣΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση'' υπογράμμισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.Και κατέληξαν λέγοντας με νόημα πως

''η ουσία δεν είναι οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών αλλά άλλες παρεμβάσεις''.