Έκτακτη συνάντηση φαρμακοποιών με την ηγεσία του ΥΥΚΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το προεδρείο του ΠΦΣ για τα ΜYΣΥΦΑ και το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Όσο για το ιδιοκτησιακό, είναι πάντα επί τάπητος!

Το ζήτημα των ημερών είναι η απελευθέρωση των τιμών των ΜYΣΥΦΑ. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κ. Λουράντος, εδώ και δύο ημέρες τα έχει «βάλει» με τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ λέγοντας ότι «η ιστορία της απελευθέρωσης των ΜYΣΥΦΑ (η οποία ακούστηκε αρκετά με αφορμή την κλείσιμο της Β’ Αξιολόγησης που επετεύχθη τελικά χθες) έγινε μετά από πιέσεις των σούπερ μάρκετ προκειμένου να ρεφάρουν ή να ισοσκελίσουν τις ζημιές τους». Ήδη, παρόλα αυτά ο ΕΟΦ έχει αποφανθεί ότι δεν τίθεται θέμα να προωθηθούν τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ και ακόμα και στην περίπτωση των ΓΕΔΙΦΑ, η απελευθέρωση έχει γίνει υπό προϋποθέσεις.

«Οι τύποι είναι αχόρταγοι» συνεχίζει ο κ. Λουράντος, αναφερόμενος στους επιχειρηματίες των σούπερ μάρκετ, προσθέτοντας πως μιλάμε για πραγματικό καρτέλ. «Το καταγγέλλω υπεύθυνα και ας με μηνύσουν» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, επί τάπητος είναι το ιδιοκτησιακό και το ωράριο των φαρμακείων, με τους φαρμακοποιούς να ζητούν συγκεκριμένο ωράριο με εφημερίες και διανυκτερεύσεις. Ενώ σχετικά με το ιδιοκτησιακό, ο κ. Λουράντος αναφέρει πως η Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ ψέγει την ελληνική κυβέρνηση αποκαλύπτοντας ότι ήταν εκείνη που ανακίνησε το ζήτημα!