Έκτακτες ανακοινώσεις Άδωνι για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι αποφάσισε η κυβέρνηση

  • Iatropedia
Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχωρά το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά την συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους με συγκεντρώσεις και στα πολυιατρεία του Οργανισμού.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι χιλιάδες γιατροί του ΕΟΠΥΥ μετά και τη γνωστοποίηση ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Γεωργιάδης έχει λάβει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου να «τελειώνει με τους γιατρούς» εδώ και τώρα. Γι αυτό και οι διαδικασίες επισπεύδονται και η κινητικότητα αλλά και οι απολύσεις θα γίνουν μια ώρα αρχύτερα.

Άλλωστε το μέλλον του ιατρικού κόσμου του ΕΟΠΥΥ είχε διαφανεί από την περασμένη Παρασκευή οπότε και ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εκεί ελήφθησαν οι τελικές αποφάσεις που μιλούν για άμεσες απολύσεις των 2246 γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι ειδικότητες των οποίων δε χρειάζονται κατά τον Άδωνι. Επίσης έχει αποφασισθεί το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους ιδιώτες γιατρούς που θα μπορούν να κάνουν συμβαση ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των δωρεάν επισκέψεων απο 200 σε 300.

Η απεργία που συνεχίζεται έως και τις 9 Δεκεμβρίου και ενισχύεται μάλιστα με καθημερινές συγκεντρώσεις στα πολυιατρεία, αποτέλεσε όπως φαίνεται μια καλή δικαιολογία για την κυβέρνηση για να προχωρήσει νωρίτερα από το σχεδιαζόμενο στην απομάκρυνση ιατρικού προσωπικού.

Έτσι όπως όλα δείχνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης έχοντας και την πολιτική στήριξη του πρωθυπουργού θα πάρει όπως φαίνεται τη …δόξα του Τόμσεν και της τρόικας και θα προχωρήσει στις απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες. Για το υπόλοιπο προσωπικό αναμένεται να εφαρμοσθεί κανονικά το σύστημα της κινητικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επί ξύλου κρεμάμενοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση

Στα …Τάρταρα ο ΕΟΠΥΥ! Οι προειδοποιήσεις, η κόντρα Άδωνι και οι απειλές για λουκέτο! Τι θα γίνει με τον Οργανισμό

Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες

Η κρίση γερνάει την Ελλάδα! Πόσα χρόνια χάνουμε από τα μνημόνια