Εκπτωτικά …φάρμακα για όλους τους ασφαλισμένους!

  • Iatropedia
Σε μαζική αγορά φαρμάκων για τους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η διοίκηση του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να επιτύχει καλύτερες τιμές.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία στόχο έχει να προμηθευτεί φάρμακα με μεγάλες εκπτώσεις. Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί πια μονοψώνιο καθώς η μορφή που λαμβάνει πλέον η αγορά με ενταγμένους 9,5 εκατ. ασφαλισμένους μόνο σε έναν φορέα, θα διαθέτει ουσιαστικά μόνο έναν αγοραστή επομένως μπορεί να ασκήσει πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες για μειώσεις τιμών.

Αυτό αναμένεται να κάνουν και το επόμενο διάστημα τα στελέχη του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ. Θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να αγοράσουν φάρμακα με πολύ χαμηλότερες τιμές από τις σημερινές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στοχεύει τουλάχιστον σε εκπτώσεις που θα αγγίζουν το 40%.

Σε περίπτωση που εταιρείες δε θα δεχθούν το νέο ψαλίδισμα στο κέρδος τους θα επιλεγούν ακόμη και αντίγραφα φάρμακα.

Εξάλλου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το επόμενο διάστημα και έως τις εκλογές αλλά και το PSI, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειώσει τις δαπάνες. Εκτός αυτού οι πιέσεις της τρόικας είναι πια ασφυκτικές καθώς το κόστος της περίθαλψης δεν παρουσιάζει σημαντική μείωση, ή τουλάχιστον δεν παρουσιάζει αυτή για την οποία είχε δεσμευτεί ο υπουργό Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μειώνονται ξανά οι τιμές των φαρμάκων κατά 7%

φτάνει η τρόικα με οδηγίες για νέο κούρεμα

πρόεδρος ΕΟΦ: «θα κινδυνεύσουν ασθενείς εάν κοπούν φάρμακα»