Εκπρόσωποι του ΙΣΝ συμμετέχουν στο σχεδιασμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα» που υλοποιεί το Ίδρυμα και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

Στην επίσκεψη του κλιμακίου συμμετείχαν νοσοκομειολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές και τεχνοκράτες, οι οποίοι θα αναλάβουν το σχεδιασμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Παρών στην επίσκεψη ήταν συνεργάτες του υπουργείου Υγείας, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης, καθώς και η συμβουλευτική ομάδα διεθνώς καταξιωμένων ειδικών στον χώρο τους, όπως το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο Johns Hopkins των ΗΠΑ, που αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη του Ιδρύματος σε πληθώρα δωρεών ανά τον κόσμο.

Τα μέλη του κλιμακίου υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη λειτουργία του Γ.Ν. Παπαγεωργίου και ξενάγησε τους επισκέπτες μπροστά στη μακέτα του Νοσοκομείου που βρίσκεται στο κεντρικό χωλ. Οι Έλληνες και ξένοι ειδικοί συνεργάτες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του υπουργείου Υγείας έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις υποδομές και τις παρεχόμενες παιδιατρικές υπηρεσίες του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέρθηκε ότι οι διαδικασίες υλοποίησης της πρωτοβουλίας για την Υγεία και ειδικότερα του σχεδιασμού, της κατασκευής και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με την ενεργοποίηση δικτύου συνεργατών από όλο τον κόσμο και ακολουθώντας το πρότυπο υλοποίησης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.