Έκοψαν το νερό και στους Γιατρούς του Κόσμου!

  • Iatropedia
Στη διακοπή της υδροδότησης σε κεντρικό κτήριο των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος, προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.

Σε αιφνιδιαστική διακοπή της υδροδότησης των Γιατρών του Κόσμου προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, λόγω καθυστέρησης πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού του κτήριο, επί της οδού Σαπφούς 12. Στο εν λόγω κτήριο στεγάζονται τα γραφεία της Οργάνωσης αλλά και τα δύο μεγαλύτερα προγράμματα των Γιατρών του Κόσμου, το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και ο Ξενώνας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, «η αδυναμία πληρωμής του εν λόγω λογαριασμού οφείλεται αποκλειστικά στη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής του ποσού που λαμβάνουν οι Γιατροί του Κόσμου ως χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα ενός Ξενώνα».

Στον Ξενώνα φιλοξενούνται 70 άνθρωποι, μεταξύ τους και 20 παιδιά, ενώ το Πολυιατρείο περιθάλπει δωρεάν ημερησίως 100 με 150 ασθενείς.

Επιπροσθέτως, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αρνήθηκε την υπαγωγή τους σε ειδικό κοινωνικό τιμολόγιο, όπως προβλέπεται για Οργανώσεις Αρωγής, με πρόσχημα πως δεν αποτελούν φιλανθρωπική οργάνωση, με βάση το γράμμα του νόμου.