Εκλογές στον ΣΦΕΕ μέσα σε κρίσιμη περίοδο αλλαγών της πολιτικής για το Φάρμακο

  • Iatropedia
Άλλη μια "καυτή πατάτα" θα κληθεί να διαχειριστεί το νέο ΔΣ και ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ καθώς με την αλλαγή της κυβέρνησης, άλλαξαν και οι θέσεις για την πολιτική του Φαρμάκου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νέα δεδομένα στην τιμολόγηση, την διείσδυση των γενοσήμων στην αγορά, το ύψος των υποχρεωτικών εκπτώσεων τύπου rebate και clawback θα έχει να αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ τκαι ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ μετά τις εκλογές της 20ης Μαρτίου.

Όπως όλα δείχνουν, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί άδικο μέτρο το clawback αλλά από την άλλη πλευρά έχει δείξει καθαρά την «συμπάθειά» της προς τις εταιρίες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που παράγουν ως επί το πλείστον επώνυμα γενόσημα και όχι πρωτότυπα φάρμακα όπως συμβαίνει με τις πολυθενικές του ΣΦΕΕ.

Με τις μητρικές εταιρίες από το εξωτερικό να πιέζουν για σταθερότητα και κερδοφορία σε μια Ελλάδα που επί 6 χρόνια κατρακυλά τις τιμές και αλλάζει τα δεδομένα με προεδρικά διατάγματα, οι μάνατζερς των εταιριών αυτών στην χώρα μας καλούνται να κρατήσουν τις ισορροπίες.

Στις επικείμενες εκλογές του ΣΦΕΕ πάντως η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα μέχρι στιγμής είναι αυτή του νυν προέδρου, του κ. Κώστα Φρουζή ο οποίος ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα διεκδικήσει την θέση του προέδρου αλλά μια θέση στο ΔΣ ώστε να έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο που έβαλε σε εφαρμογή ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''