Εκλογές ΙΣΑ: Ανδρέας Π.Ευσταθίου: «Να δώσουμε βήμα και στους νέους»!

  • Iatropedia
Συνεχίζει το διάλογο με τους υποψηφίους του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας το iatropedia.gr και με τη δημοσίευση άρθρων τους. Διαβάστε σήμερα τι προτείνει ο Ανδρέας Π.Ευσταθίου, Ιατρός, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που κατέρχεται υποψήφιος με τοΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗ.ΚΙ. Ι.Σ.Α.

Του Ανδρέα Π.Ευσταθίου, ιατρού,

Μεταπτυχιακού φοιτητή στο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»

Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Προερχόμενος από οικογένεια ιατρών, από πολύ νωρίς έμαθα ότι ο χώρος της Υγείας είναι ένας χώρος με πολλές δυσκολίες, όχι μόνο για τους ιατρούς που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, αλλά και για εκείνους που έχουν ήδη καταξιωθεί και παλεύουν ακόμα με ότι έχει οριστεί ως «σύστημα».

Ως νέος γιατρός βιώνω και εγώ το δυσάρεστο συναίσθημα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το μέλλον… μαζί με τόσους άλλους συναδέλφους ,της ηλικίας μου που ξεκινήσαμε με τα ίδια όνειρα.

Πολλοί συνάδελφοι και συμφοιτητές μου, έχουν ξεκινήσει ήδη την καριέρα τους σε χώρες του εξωτερικού γιατί η εδώ παραμονή τους ισούται με ανεργία, αγωνία και αδράνεια.

Υπάρχουν χιλιάδες αξιόλογοι ιατροί οι οποίοι με τα λιγοστά μέσα που τους παρέχει το ΕΣΥ, περνούν ατέλειωτες ώρες στο πλευρό των ασθενών, δίνοντας μάχες που άλλοτε κερδίζουν και άλλοτε χάνουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι… Έχουμε ορκιστεί με τον Ιπποκράτειο Όρκο. .. Καθήκον και πρωταρχικό μας μέλημα η παροχή υπηρεσιών υγείας και θεραπείας σε οποιονδήποτε άνθρωπο το έχει ανάγκη.

Όσοι από εμάς επιλέξαμε να παραμείνουμε στην πατρίδα μας πρέπει και επιβάλλεται να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Σε αυτή μου την επιλογή εμπιστεύτηκα το ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗ.ΚΙ. Ι.Σ.Α. Μέσα στις προτάσεις μου είναι να ¨ανοίξουν¨ οι θέσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής ώστε να μειωθεί η αναμονή της ειδικότητας, να πιστοποιηθούν τα κέντρα εκπαιδεύσεως μας, να πληρωθούν οι θέσεις των ειδικών στα Νοσοκομεία και να υπάρξουν αξιοπρεπείς αποδοχές.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ως νέος ιατρός ζητώ την υποστήριξη σας στον αγώνα που θα δώσω στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.