Έκκληση βοήθειας ατόμου με διαβήτη από την Κοζάνη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Αντώνης είναι 35 ετών, ζει στην Κοζάνη και είναι ινσουλινοεξαρτώμενος, έχοντας χάσει την όραση του από το αριστερό του μάτι από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Με ποσοστό βαριάς αναπηρίας 74%, σήμερα βρίσκεται σε μία τραγική κατάσταση κινδυνεύοντας να χάσει και το πόδι του, λαμβάνοντας από την πρόνοια επίδομα βαριάς αναπηρίας 313 ευρώ το μήνα!

Μετά από επικοινωνία της αδερφής του με το KOZANILIFE.GR, ζήτησε απεγνωσμένα να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν … «Βρίσκομαι σε απόγνωση, πιστέψτε με, κανείς δεν θέλει να φτάσει στο σημείο να ζητήσει» είναι οι πρώτες κουβέντες που είπε η αδελφή του Αντώνη.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, το KOZANILIFE.GR βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου ώστε να δούμε από κοντά το πρόβλημα του νέου ανθρώπου. όπως περιγράφουν, ζει σε ένα παλιό σπίτι, όπου δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και αυτό αποτελεί κίνδυνο να του το κόψουν, όπως συνέβη και στο παρελθόν βάζοντας σε κίνδυνο τις ενέσεις του που φυλάει στο ψυγείο. Μοναδικός άνθρωπος που τον φροντίζει είναι η αδερφή του, του ενώ οι γονείς έχουν φύγει από τη ζωή αφήνοντάς τους χρέη, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Ο Αντώνης έχει παντού πληγές και όμως χαμογελάει… «Κάθε φορά που μου χτυπάνε την πόρτα για το ρεύμα, τρέμω, στεναχωριέμαι… Μακάρι να μπορούσα να δουλέψω να τους τα ξεχρεώσω».

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, έχει φτάσει στις 7.500 ευρώ, λόγω του ότι αδυνατούν να τον πληρώσουν, ενώ για να μπορέσει να ζεσταθεί το χειμώνα χρησιμοποιεί θερμαντικά σώματα ρεύματος, μιας και στην περιοχή όπου μένουν, δεν έχουν συνδέσει την τηλεθέρμανση πάλι για οικονομικούς λόγους.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιαννακίδη, όπου μας είπε: «Δεν τη γνωρίζω την περίπτωση, βλέπουμε πολλές περιπτώσεις, αν ισχύει, να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Όντως, έπειτα από κάποια λεπτά, ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε ότι «θα γίνει εισήγηση στις κοινωνικές υπηρεσίες να δούμε τι λύση μπορούμε να δώσουμε».

Η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Κοζάνης κ. Άννα Παναγούλια επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και συμπλήρωσε:«Είναι μία καλή ενέργεια από μέρους σας αν μπορέσουμε και τους βοηθήσουμε, τουλάχιστον να φύγει το βάρος της ΔΕΗ και να μην έχουν κάθε μέρα το άγχος αν θα τους κόψουν το ρεύμα».

Η Δ.Ε.Η. προς το παρόν όπως μας λέει η αδερφή του, κάνει ότι μπορεί για να μην τον αφήσουν χωρίς ρεύμα, όμως αυτό δεν ξέρουν για πόσο μπορεί να συνεχιστεί. Η ίδια είναι άνεργη και δεν μπορεί να βοηθήσει τον αδερφό της.

Ο διακανονισμός στη Δ.Ε.Η., δεν μπορεί να γίνει αν το ποσό υπερβαίνει το ποσό των 5.000, ενώ για τον διακανονισμό χρειάζεται κάποια προκαταβολή του οφειλόμενου ποσού.

Αυτό που ζητάει η αδερφή του, είναι να μπορέσει να κάνει τον διακανονισμό στη ΔΕΗ και να μπορέσουν να μαζευτούν χρήματα για να μπορούν να το διαχειριστούν και να μην έχουν τον φόβο ότι, ανά πάσα στιγμή, θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

To KOZANILIFE.GR, κάνει έκκληση στον καθένα από μας να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί, οικονομικό και μη. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της οικογένειας του Αντώνη είναι 6982966803.