Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Διημερίδα για την επιχειρηματικότητα και την επικοινωνία υγείας θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες στην Αθήνα με στόχο να αναδειχτούν οι ιδιαιτερότητες του χώρου.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 8ης Διημερίδας και Έκθεσης, Φαρμακοποιών και Ιατρών, με θέμα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα γίνει στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 στο Metropolitan Expo,  η κ. Πόπη Χαραμή, φαρμακοποιός παρουσίασε  τις 5 θεματικές ενότητες και τις καινοτομίες της 8ης Διημερίδας.  Τόνισε δε ιδιαίτερα τους στόχους αυτής της εκπαιδευτικής εκδήλωσης που επικεντρώνονται στο να αναδείξουμε τη δύναμη της άσπρης μπλούζας με νέα διάσταση στην επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας.

Ο κ. Κωνσταντίνος  Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, διευθυντής του Εργαστηρίου της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της  Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Φαρμακευτικής Φροντίδας που διοργανώνει η ΕΦΕ, στα πλαίσια της 8ης Διημερίδας. Η φαρμακευτική φροντίδα είναι το σύνολο των υπηρεσιών προς τον ασθενή, που συντελούν στην καλύτερη διαχείριση της ασθένειάς του.

Η φαρμακευτική φροντίδα αποτελεί την κύρια επιστημονική δραστηριότητα του φαρμακοποιού για την οποία θα πρέπει συνεχώς να επιμορφώνεται, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις προοπτικές της. Η ορθή εφαρμογή της, απαιτεί επαναξιολόγηση των επιστημονικών γνώσεων του φαρμακοποιού και προσαρμογή των δραστηριοτήτων του φαρμακείου του. Ο τομέας αυτός αποτελεί πρόκληση για την επιμόρφωση των φαρμακοποιών ιδιαίτερα στην Ελλάδα της κρίσης .