«Εκδικητική» η δίωξη κατά μελών του ΔΣ της, ισχυρίζεται η ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ
"Θεωρούμε τη δίωξη καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής τους δράσης". Με αυτά τα λόγια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ στηρίζει τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ Θεσ/νίκης – Β. Ελλάδος απέναντι στις "αβάσιμες", όπως τις χαρακτηρίζει, κατηγορίες που τους προσάπτει ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)

Αθήνα: 22/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την δίωξη των συναδέλφων – μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και Προέδρου και Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. του ΣΕΥΠ-ΠΕΔΥ Θεσ/νίκης –Β. Ελλάδος με αβάσιμες κατηγορίες.

Θεωρούμε τη δίωξη καθαρά εκδικητική λόγω της αγωνιστικής και συνδικαλιστικής τους δράσης. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται γι’ άλλη μία φορά η,  συνήθης εδώ και πολλά χρόνια, τακτική της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Η μήνυση υποβλήθηκε από τον υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ με προφανή σκοπό να παρεμποδίσει τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων ιατρών, οι οποίοι κατ’ εξαίρεση στην 3η  και 4η  ΥΠΕ δεν ελάμβαναν,  επί μήνες και μέχρι τον Ιούνιο του 2017, το δικαιούμενο χρονοεπίδομα, παρότι το εδικαιούντο. Η μνεία εκ μέρους του σωματείου ότι άλλες κατηγορίες υπαλλήλων έλαβαν το χρονοεπίδομα (ήδη από τον Ιούλιο του 2016) σε συνδυασμό με τις διαρκείς παραστάσεις και οχλήσεις του σωματείου προς τις διοικήσεις των ΥΠΕ αποτέλεσαν την πραγματική αιτία για την υποβολή της άδικης αυτής μήνυσης.

Αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι δικαιώθηκαν τελικά τον Οκτώβρη 2017, προχώρησαν στη μήνυση για να αποδυναμώσουν τους αγώνες των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας και να στηρίζουμε τους αδίκως διωκόμενους συναδέλφους μας. Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται, ούτε θα ανεχθούμε να συκοφαντούνται οι νομίμως εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΨΥΧΑΡΗΣ                                                                 Γ. ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ