ΕΚΑΒ: Στο Μέτσοβο έχουν πεθάνει άνθρωποι επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, απέστειλε ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας, ζητώντας την ίδρυση και τη λειτουργία κλιμακίου ΕΚΑΒ και επισημαίνοντας ότι χάνονται ζωές...

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, «σας ενημερώνουμε για την ανάγκη λειτουργίας κλιμακίου ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο. Με την επιστολή μας, επισημαίναμε την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου και ότι η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώθηκε με νέα θανατηφόρα περιστατικά, πρόχειρων και τριτοκοσμικών διακομιδών ασθενών».

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αλλά και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, κάποιοι συνάνθρωποί μας χάνουν την ζωή τους γιατί την ώρα της ανάγκης τους μετέφεραν στο νοσοκομείο που απέχει δεκάδες χιλιόμετρα μακριά στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου ή με ένα ΙΧ την ώρα που χρειάζονταν ακινητοποίηση ή και οξυγόνο!

Ο Δήμαρχος Μετσόβου τονίζει ότι «η ανάγκη στελέχωσης κλιμακίου ΕΚΑΒ γίνεται επιτακτική και καθημερινά γινόμαστε δέκτες έντονων διαμαρτυριών από δημότες και επισκέπτες της περιοχής που εκφράζονται με επιστολή τους διαμαρτυρόμενοι για την τραγική αυτή κατάσταση στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας…».

Να σημειωθεί ότι το Κ.Υ. Μετσόβου διαθέτει σύγχρονα ασθενοφόρα (ένα εκ των οποίων έχει διατεθεί από δωρεά τοπικού κληροδοτήματος) που δυστυχώς παραμένουν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού και συγκεκριμένα οδηγών ασθενοφόρων.

Και καταλήγει ο Δήμαρχος λέγοντας ότι «για την αποκατάσταση όλης αυτής της κατάστασης το Δ.Σ. του Δήμου Μετσόβου ομόφωνα αποφάσισε να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του κλιμακίου». Π΄λην όμως χρειάζεται από το αρμόδιο υπουργείο να ιδρύσει ΕΚΑΒ στην περιοχή!