ΕΚΑΒ: Ενίσχυση με προσωπικό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

EKAB
Το ΕΚΑΒ ενισχύεται με 55 διασώστες οι οποίοι θα στελεχώσουν μονάδες των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που είναι χώροι υποδοχής προσφύγων. Η έγγραφη συναίνεση από την ΕΕ αναμένεται σύντομα καθώς έχει ήδη γίνει προφορική συμφωνία με την χώρα μας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει και χρηματοδότηση για αγορά εξοπλισμού και αναλωσίμων υλικών ύψους 300.000 ευρώ που αποτελούν βέβαια "σταγόνα στον ωκεανό" των ελλείψεων. Οι δε διαδικασίες πρόσληψης και προμήθειας των υλικών θα είναι συνοπτικές...

Τα νησιά που θα ενισχυθούν είναι η Λέσβος, η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος,η  Λέρος, η Χίος και η Ικαρία που αποτελούν τα ανατολικά σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία.

Ενίσχυση τομέων όμως θα γίνει και σε νησιά του κεντρικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, όπως είναι η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος και η Σαντορίνη όπου το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

Οι συμβάσεις των 55 διασωστών θα είναι 8μηνης διάρκειας αλλά αν προστεθούν και οι εποχικοί τους οποίους ζητεί το ΕΚΑΒ , θα υπάρξει μια βελτίωση στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

 

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends