ΕΙΝΑΠ: Τι ζήτησαν από τον Ανδρεά Ξανθό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα πεπραγμένα της συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό ανακοίνωσε το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τα μέλη του οποίου, Ματίνα Παγώνη, Ηλίας Σιώρας και Δημήτρης Βραχάτης, ζήτησαν να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι με τους επικουρικούς γιατρούς, την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και τις προλήψεις μόνιμων γιατρών...

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Στις 14/06/17, ημέρα στάσης εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με τον υπουργό Υγείας με θέματα:

–  Επικουρικοί γιατροί.

–  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου συμμετείχαν αντιπροσωπία της ΟΕΝΓΕ και αντιπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ζητήσαμε απάντηση τόσο για τους επικουρικούς γιατρούς των οποίων η θητεία λήγει στις 30/09/17, όσο και για τις προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών.

Ο υπουργός έδωσε τις εξής απαντήσεις:

·        Όσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς είπε ότι η πολιτική βούληση είναι να δοθεί παράταση της θητείας τους ένα χρόνο και θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση γι’ αυτό. Το ίδιο θα ισχύσει και για το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό που προσελήφθηκε μετά τις 30/09/17.

·        Για τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, ο κ. Ξανθός μας είπε ότι θα προκηρυχθούν:

1.     250 θέσεις μόνιμων γιατρών για τις ΜΕΘ.

2.     450 θέσεις μόνιμων γιατρών για τα ΤΕΠ.

3.     400 θέσεις για την ΠΦΥ.

Τονίσαμε ότι τα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού γι’ αυτό και όλες αυτές οι διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Πάγια αιτήματά μας είναι:

ü  Χρηματοδότηση νοσοκομείων.

ü  Προσλήψεις προσωπικού.